Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Karlových Varech vyrostou nové parkovací domy

Karlovy Vary chtějí využít dotace od kraje pro města UNESCO zejména na studie parkovacích domů. Město zároveň začíná hledat investora, protože jen dotace na stavbu nových domů stačit nebude.

7:59 / 7. března 2023
V Karlových Varech vyrostou nové parkovací domyi

Foto: Karlovy Vary se potýkají s nedostatkem parkovacích míst. Zdroj: pixabay.com

Karlovy Vary využijí dotace od Karlovarského kraje pro města zapsaná na seznam UNESCO především na studie parkovacích domů. Ty město vnímá jako nezbytné pro další rozvoj turistického ruchu. V první fázi by mělo jít o parkovací domy u Galerie umění a v Polské ulici v Drahovicích. Další parkovací dům pak plánuje město postavit v areálu bývalého podniku služeb Kattenbeck v Bohaticích.

Město získalo v rámci dotace 2 miliony Kč, pro svůj projekt ale začíná hledat investora, protože pouze dotace stavbu parkovacích domů nepokryje. „Mezitím budeme především hledat partnera, který do toho s městem Karlovy Vary půjde, protože samozřejmě ta investice bude v řádech set milionů korun a město Karlovy Vary na to ve svém rozpočtu nemá. Takže budeme hledat partnera, který by do toho vstoupil s námi,“ uvedl Petr Bursík, radní Karlových Varů.

Parkovací domy by měly vzniknout nejen přímo v centru Karlových Varů, ale i v dalších čtvrtích. Je evidentní, že domy v okrajových částech města nebudou tak vytížené jako ty v okolí lázeňského centra. Proto město hledá investora, který by neinvestoval jen do ekonomicky výhodných lokalit, ale i do těch, které by se zaplatily v delším časovém období.

Parkování v Karlových Varech je dlouhodobým problémem, a to především v centru města. Leckdy je těžké nějaké parkovací místo v okolí lázeňského centra vůbec najít. S nedostatkem parkovacích míst se ovšem potýkají i karlovarská sídliště.

Obvyklá hodinová sazba za parkování v Karlových Varech je 40 Kč za hodinu.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru