Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Karviné se dočkají celkové rekonstrukce výpravní budovy

Správa železnic (SŽ) hledá zhotovitele na rekonstrukci karvinské výpravní budovy, která patří mezi nejvýznamnější v Moravskoslezském kraji. V projektu dojde k rozsáhlé obnově objektu nádraží ve stanici Karviná hlavní nádraží. Stavby by měly začít na podzim a potrvají nejdéle rok.

20:30 / 3. srpna 2022
V Karviné se dočkají celkové rekonstrukce výpravní budovyi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj fotky: Město Karviná.

Předmětem projektu je rekonstrukce centrální a severní části výpravní budovy

Celkové investiční náklady akce činí 48,9 milionu korun. Stavba bude navržena ke spolufinancování EU z Nástroje pro oživení a odolnost (RRF). Předmětem projektu je rekonstrukce centrální a severní části výpravní budovy. V severní části objektu dojde k ubourání 2. patra, přízemí pak bude částečně otevřeno směrem k přestupnímu autobusovému terminálu. V těchto prostorech budou zřízena stání pro kola a dobíjecí stojany pro elektroauta.

V centrálním prostoru výpravní budovy dojde především k rekonstrukci veřejných toalet a ke zpřístupnění ochozu pomocí vřetenovitého schodiště a výtahu. Na ochozu bude provedena příprava pro jeho komerční využití, současně vznikne prostor pro gastronomický provoz. Během stavebních prací bude ve výpravní budově pro cestující po celou dobu zachován provoz pokladen a komerčních prostor bez omezení. Po dobu výstavby pouze dojde k uzavření veřejných toalet v odbavovací hale, k dispozici bude náhradní WC v mobilních buňkách.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: Správa železnic)

zpět na články

inzerce

nahoru