Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Kladně přibudou parkovací místa. Začala stavba dvou nových parkovišť

V Pařížské ulici a v ulici Na Růžovém poli, v kladenské části Kročehlavy, začaly stavby dvou nových parkovišť. Přibudou zde desítky parkovacích míst, chodníky a město nechá vysadit zeleň. Práce by měly skončit do konce letních prázdnin. Celkové náklady vyjdou město, které má asi 70.000 obyvatel, na více než 20 milionů korun.

17:06 / 23. června 2022
V Kladně přibudou parkovací místa. Začala stavba dvou nových parkovišťi

Foto: Deník/Kateřina Nič Husárová

O stavbách parkovišť a renovaci jejich okolí v Kročehlavech informoval ČTK Vít Heral, mluvčí kladenské radnice.

První investice ve výši bezmála deseti milionů korun se bude týkat Pařížské ulice v úseku křížení s ulicemi Vitry a Litevská. „V ulici Pařížská vybudujeme parkovací pás podél vozovky s přibližně šedesáti parkovacími místy, na který naváže nový chodník a šikmé pěšiny s lavičkami. Tedy v obdobném uspořádání, jako tomu bylo doposud," přiblížil změny primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). V místě vzniknou také nové ohrádky pro popelnice. Následně, až to umožní počasí, budou dosety trávníky a přibude další zeleň.

Rozšíření parkovací plochy ve dvou vnitroblocích má město v plánu také v ulici Na Růžovém poli. Zrekonstruují se též všechny chodníky mezi ulicemi Na Růžovém poli a Arménská. „Součástí projektu jsou i nové ohrádky pro popelnice a veřejné osvětlení. Dále zde odstraníme staré asfaltové chodníky uprostřed trávníků," dodal primátor. Původní chodníky město částečně vymění; zbylé plochy potom doplní zeminou a zatravní je. Součást kultivace okolí představuje výsadba nové zeleně. Celková částka za úpravy veřejného prostranství Na Růžovém poli přesáhne 12 milionů korun.

 

Publikoval: Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru