Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Kladně začne přestavba vytížených křižovatek, řidiče čekají objížďky

V Kladně začne příští pondělí přestavba vytížených křižovatek u Vodárenské a Americké ulice na kruhové objezdy. Řidiče včetně hromadné dopravy čekají do konce srpna objížďky. Náklady na stavbu přesáhnou 60 milionů korun bez DPH.

11:00 / 17. května 2022
 V Kladně začne přestavba vytížených křižovatek, řidiče čekají objížďkyi

Foto: Kladenské listy

 Zároveň město kompletně opraví ulici Jaroslava Kociána, v tomto případě náklady ještě upřesní, řekl včera mluvčí kladenské radnice Vít Heral.

První kruhový objezd vznikne na propojení ulic Jaroslava Kociána, Milady Horákové, Vodárenská a navazující Americké ulice. Druhá přestavěná křižovatka bude mezi Americkou a Italskou ulicí. "Z hlediska bezpečnosti a plynulosti silniční dopravy dojde k významnému zlepšení a zkapacitnění průjezdu těmito dopravními uzly," uvedl Heral.

V ulici Jaroslava Kociána bude opravený povrch silnice i chodníků, vzniknou nové zastávky autobusu, upraveny budou i jízdní pruhy, veřejné osvětlení a přibude zeleň. Během úprav také síťaři opraví vodovod, které je pod vozovkou v Americké a Vodárenské ulici. Uzavřené křižovatky bude možné objet například přes ulici Železničářů a Unhošťskou ulici.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru