Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Kraji Vysočina Ředitelství silnic a dálnic opravuje naplno!

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) provádí v Kraji Vysočina celkem 9 oprav na silnicích I. třídy, přičemž v sobotu 24. září 2022 ŘSD uvedlo do provozu most 34-045a na silnici I/34. V následujících týdnech chystá uvádět do provozu i další stavby.

5:09 / 27. září 2022
V Kraji Vysočina Ředitelství silnic a dálnic opravuje naplno!i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj fotky: ŘSD.

Na podzim tohoto roku ŘSD plánuje zahájit další 2 opravy v Kraji Vysočina

Silničáři na Vysočině pracují naplno. K 26. září 2022 probíhá v tomto kraji 9 oprav na silnicích I. třídy. Avšak ŘSD nedávno do provozu uvedlo jeden silniční most na silnici I/34, další stavby budou v neomezeném provozu již v příštích týdnech. Týkat se to bude oprav na silnici I/34 u průtahu na Humpolec a mostu u Havlíčkova Brodu. Tyto opravy by měly skončit v polovině října. K 15. říjnu ŘSD počítá s tím, že do provozu uvede pravý jízdní pás silnice I/38 mezi dálnicí D1 a Jihlavou. Levý jízdní pás se opraví v následující stavební sezóně.

S dokončením oprav souvisí i zavedení nových oprav. Na podzim tohoto roku ŘSD plánuje zahájit další 2 opravy v Kraji Vysočina. Zhotovitel přebral stavbu „I/34 SVO obchvat Havlíčkova Brodu-PHS“, aby se v následujících dnech mohly opravit a vystavět nové protihlukové stěny podél komunikace. Oprava samotné vozovky na obchvatu Havlíčkova Brodu, kde je 2,7 kilometru dlouhý úsek, se začne v roce 2023. Další stavbou, kterou ŘSD plánuje zahájit na začátku října, je sanace svahu na průtahu Stříbrnými Horami na silnici I/19, kde se bude řešit opěrná zeď.

Autor: Filip Červinka (Zdroj: ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru