Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Krásné Lípě na Děčínsku se zrekonstruuje nádražní budova

V Krásné Lípě začíná rekonstrukce nádražní budovy, pro kterou Správa železnic vybrala zhotovitele. Výpravní budovu bude renovovat firma VÁHOSTAV-SK za 44,8 milionu korun. Stavební práce započnou v listopadu, přičemž opraveno by mělo být na konci příštího roku. Tato zrekonstruovaná budova bude sloužit hlavně návštěvníkům Českého Švýcarska.

9:42 / 2. listopadu 2022
V Krásné Lípě na Děčínsku se zrekonstruuje nádražní budovai

Foto: Budoucí výpravní budova v Krásné Lípě. Zdroj: Správa železnic.

Výpravní budova bude sloužit také jako turistická ubytovna

Právě díky tomu, že se výpravní budova nachází v chráněné oblasti Českého Švýcarska, tak v Krásné Lípě nedojde pouze k opravě budovy, ale také k vybudování ubytovacích prostor. Ty budou možná sloužit právě turistům.

Budova nádraží získá díky rekonstrukci nové zateplení, střechu, fasádu, okna a dveře. Součástí prací bude vybudování bezbariérového přístupu a plochy pro parkování. Opravovat se bude také nástupištní přístřešek, který bude nově sloužit jako úschovna kol B+R. V přízemí objektu se opraví čekárna pro cestující. Větší část interiérů bude po úpravě dispozic nově sloužit jako turistická ubytovna s bistrem, přičemž k dispozici budou mít lidé pro ubytování 10 pokojů. V bistru také vyrostou nové veřejné toalety. O nové prostory se bude starat město Krásná Lípa jako pronajímatel.

Rekonstrukce je navržena k financování z evropského finančního Nástroje pro oživení a odolnost (Recovery and Resilience Facility – RRF) v rámci Národního plánu obnovy.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: SŽ)

zpět na články

inzerce

nahoru