Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Kutné Hoře by se měl vybudovat dopravní terminál

Vedení Kutné Hory chce vybudovat dopravní terminál, který zjednoduší cestování do města i přestupování mezi vlaky a autobusy. Vzniknout by měl na vlakovém nádraží Kutná Hora město, na přilehlých pozemcích lze vybudovat nástupiště pro autobusy. O projektu by ale ještě měli hlasovat zastupitelé.

18:20 / 10. března 2023
V Kutné Hoře by se měl vybudovat dopravní termináli

Foto: obzorykutnohorska.cz

O terminálu v Kutné Hoře se hovoří již delší dobu. Vznikla i studie, která však nerespektovala potřeby dopravců a například i poloměry otáčení. Vedení radnice by v přípravách rádo pokračovalo, chce k tomu mít ale jasný mandát od zastupitelstva.

"To je věc, která se celá bude realizovat třeba v horizontu osmi let. Potřebujeme, aby zastupitelstvo řeklo, jestli tím směrem máme jít. Byli bychom neradi, kdybychom něco připravili a hodilo se to do šuplíku," uvedl starosta Lukáš Seifert.

Od nového terminálu si slibuje jednodušší cestování do Kutné Hory a oživení centra města. Umožní přestup takzvaně suchou nohou z autobusu na vlak, zároveň bude propojený s Pražskou integrovanou dopravou.

Dosavadní autobusové nádraží by po dokončení terminálu mělo dočasně sloužit k parkování turistických autobusů a o jeho dalším účelu se bude ještě jednat. "Jsou to jedny z nejzajímavějších pozemků v Kutné Hoře," podotkl Seifert.

Autor: Petr Dejnožka (čerpáno z ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru