Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Lanškrouně dojde k opravě Lidické ulice! Vozovku opraví Pardubický kraj

Pardubický kraj v příštím roce nechá opravit Lidickou ulici v Lanškrouně na Orlickoústecku. Město v nedávné době vyzvalo kraj, aby dlouhodobě špatný stav vozovky napravil. To v tiskové zprávě uvedla radnice města Lanškroun.

11:55 / 30. května 2022
V Lanškrouně dojde k opravě Lidické ulice! Vozovku opraví Pardubický kraji

Foto: Město Lanškroun

Kraj zajistí opravu živičných povrchů a odvodnění vozovky, za což vydá odhadem 13 milionů korun. Místní lidé neutěšený stav silnice kritizují dlouho. Hejtmanství letos opraví aspoň výtluky po zimě.

"Při sestavování letošního plánu jsme alokovali významnou částku na projekční přípravy. Zmíněná silnice třetí třídy bude tedy připravena na zařazení do investic pro rok 2023," uvedl náměstek hejtmana Michal Kortyš (ODS).

Po slibu kraje město zahájilo přípravy oprav chodníků a osvětlení, které ulicí vedou. "Reakce Pardubického kraje, který je vlastníkem komunikace, je potěšující. Město Lanškroun chce být na opravu ulice Lidická připraveno, proto již zadalo zpracování podkladů pro opravu chodníků. Jsou ve vlastnictví města a je důležité mít připravenu jejich opravu v návaznosti na opravu povrchu vozovky. Vše nasvědčuje tomu, že se řidiči opravy konečně dočkají," řekl starosta Radim Vetchý (Lanškrounské fórum).

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru