Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Liberci bude od soboty po dobu dvou týdnů uzavřená část Žitavské ulice k viaduktu

V Liberci bude pro silniční dopravu od soboty dva týdny neprůjezdná část Žitavské ulice mezi vlakovým nádražím a křižovatkou u viaduktu. Dopravní podnik tam bude opravovat tramvajovou trať. O uzavírce dnes ČTK informovala mluvčí dopravního podniku Martina Poršová. Uzavření této ulice ovlivní i čtyři tramvajové a osm autobusových linek.

8:14 / 23. února 2022
V Liberci bude od soboty po dobu dvou týdnů uzavřená část Žitavské ulice k viaduktui

Foto: www.dpmlj.cz

Oprava tramvajové trati souvisí s plánovanou rekonstrukcí dvou mostů na nedalekém průtahu městem, jenž je v Libereckém kraji dopravně nevytíženější silnicí. Práce na průtahu by měly začít na jaře letošního roku a trvat mají dvě stavební sezóny. Řada motoristů, jež by jinak jela po průtahu, bude Žitavskou ulici pravděpodobně využívat jako objízdnou trasu. "Kolejiště není v úplně dobrém stavu a při očekávaném zvýšeném silničním provozu v této lokalitě se obáváme, že by to nemuselo zvládnout," řekla Poršová.

Dopravní podnik opraví přibližně 140 metrů tramvajové tratě. Stát ho to bude asi dva a čtvrt milionu korun. Žitavská ulice bude uzavřená od křižovatky s ulicí 1. máje u vlakového nádraží po křižovatku s Hanychovskou ulicí, a to od soboty 26. února do rána 13. března. Místo tramvajových linek 2 a 3 budou jezdit náhradní autobusy. Spoje na tramvajových linkách 5 a 11 budou končit v terminále MHD ve Fügnerově ulici. Autobusové linky 16, 22, 27, 30, 34, 36, 37 a 94 budou mít náhradní trasy.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru