Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Libereckém kraji dojde na trati z Liberce do stanice Szklarska Poręba Górna k výluce

České dráhy (ČD) informovaly, že od 1. května 2023 dojde k výluce na železniční trati mezi stanicemi Liberec – Harrachov – Szklarska Poręba Górna. Důvodem jsou opravy silničních mostů v Jablonci nad Nisou. Více informací naleznete v článku. Výluková opatření by měla skončit 11. května 2023. Avšak následovat budou další omezení.

1:24 / 1. května 2023
V Libereckém kraji dojde na trati z Liberce do stanice Szklarska Poręba Górna k výlucei

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ČD.

Přeprava jízdních kol bude během výluky vyloučena

„Chtěli bychom Vás informovat o stavebních pracích Správy železnic, která v příštích dnech omezí provoz vlaků Českých drah na trati Liberec – Harrachov – Szklarska Poręba Górna. Z důvodu opravy silničních mostů v Jablonci nad Nisou bude od 1. 5. 2023 od 00:00 hod. nepřetržitě do 11. 5. 2023 do 23:59 hod. a následně od 5. 6. 2023 od 0:00 do 9. 6. 2023 do 23:59 přerušen provoz vlaků na trati č. 036 v úseku Liberec – Smržovka.  Po dobu výluky budou všechny vlaky nahrazeny autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu. Upozorňujeme cestující, že odjezdy budou v dřívějších časových polohách a příjezdy naopak v pozdějších časových polohách. V Liberci proto nebudou garantovány obvyklé přestupní vazby,“ řekl tiskový mluvčí Českých drah Emanuel Vittek.

Přeprava jízdních kol bude během výluky pro cestující vyloučena. Přeprava dětských kočárků bude možná do vyčerpání kapacity a přepravu cestujících na invalidním vozíku bude možné zajistit na základě předchozí objednávky.  Zastávky náhradní autobusové dopravy (NAD) v Liberci, Jablonci nad Nisou a ve Smržovce se nacházejí před staničními budovami. Ostatní zastávky NAD za vlaky Českých drah se nacházejí na hlavních silničních tazích. Z důvodu výluky mohou vlaky Českých drah navýšit zpoždění o 5 až 10 minut,“ dodal tiskový mluvčí ČD.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: ČD)
 

zpět na články

inzerce

nahoru