Otevřít menu
Doprava dnes
-

V okolí Bystřice pod Hostýnem nevyjedou některé autobusy ani v pátek

Některé autobusy provozované společností Z - Group bus nevyjedou v okolí Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku ani v pátek. Dopravce takto reaguje na vysokou nemocnost řidičů související se šířením koronaviru. Omezení, které se týká spojů s minimální vytížeností, mělo trvat tento týden od pondělí do čtvrtka. Jan Malý, manažer marketingu společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED), dnes novinářům oznámil prodloužení o den. Některé spoje společnosti Z-Group bus nevyjely už minulý týden ve čtvrtek a v pátek.

14:15 / 9. února 2022
V okolí Bystřice pod Hostýnem nevyjedou některé autobusy ani v páteki

Foto: pixabay.com

Autobusy aktuálně nejezdí na lince 241 mezi Bystřicí pod Hostýnem a Trojákem, konkrétně spoj s odjezdem ve 20:20 z Bystřice pod Hostýnem a v opačném směru s odjezdem ve 20:30 z Chvalčova. Zrušen byl také spoj s odjezdem ve 22:10 z Bystřice pod Hostýnem a v opačném směru s odjezdem ve 22:20 z Chvalčova.

Na lince 243 z Bystřice pod Hostýnem do Rajnochovic odvolal dopravce spoj s odjezdem ve 21:00 z Rajnochovic. "Cestující ze zastávek Podhradní Lhota, Osíčko a Loukov mohou využít vlak 3922 s odjezdem z Podhradní Lhoty ve 20:37," sdělil již dříve Malý. V opačném směru je zrušený spoj s odjezdem ve 22:31 z Bystřice pod Hostýnem. "Cestující do zastávek Loukov, Osíčko a Podhradní Lhota mohou využít vlak 3929 s odjezdem z Bystřice pod Hostýnem ve 22:28," dodal Malý.

Opět platí omezení i pro linku 244 mezi Bystřicí pod Hostýnem a Rusavou. Zrušen je spoj s odjezdem ve 21:00 ze zastávky Rusava, Hořansko a v opačném směru spoj s odjezdem ve 22:30 z Bystřice pod Hostýnem. Na lince 943 z Bystřice pod Hostýnem do Kelče nyní nejezdí ani spoj s pravidelným odjezdem ve 22:30. "Omlouváme se za komplikace," řekl Malý. Také společnost Arriva autobusy z důvodu vysoké nemocnosti řidičů nevypravila v lednu ve Zlínském kraji několik spojů

Kvůli rychlému šíření koronavirové varianty Omikron mezi řidiči přistoupila k omezení počtu spojů i Dopravní společnost Zlín-Otrokovice (DSZO), která provozuje městskou hromadnou dopravu (MHD)  ve zlínské aglomeraci. V pracovních dnech jezdí od 26. ledna podle takzvaných letních jízdních řádů. Vojtěch Cekota, mluvčí DSZO, dnes v tiskové zprávě oznámil, že opatření potrvá minimálně do konce února.

Podle zástupců dopravce je v pracovní neschopnosti až 30 procent řidičů. Ve vozidlech MHD navíc ubylo cestujících, a to nejméně o 20 procent. "Cestujícím se za prodloužení letního provozu velmi omlouváme, ale nemocnost našich řidičů v současné době graduje a je ještě vyšší, než když jsme na letní provoz před dvěma týdny přecházeli. Situaci řešíme z vypětím všech sil a děláme vše pro to, aby byla přeprava našich zákazníků zajištěna," uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Proti běžným pracovním dnům představuje letní provoz asi desetiprocentní snížení frekvence spojů a přepravní kapacity. "Podle našeho sledování byla v uplynulých dnech letního provozu přepravní kapacita vozidel MHD dostatečná," řekl vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek. Provoz MHD se ve zlínské aglomeraci o víkendech nemění.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru