Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Olbramovicích se po obchvatu pojede na konci září

Olbramovice na Benešovsku se brzo dočkají nového obchvatu. V současné době probíhá napojování silnice I/3 z Prahy na jih Čech na jeho trasu. Samotný obchvat by měl být do ostrého provozu puštěn na konci měsíce září.

8:55 / 10. září 2022
V Olbramovicích se po obchvatu pojede na konci záříi

Foto: Zdeněk Kellner/Deník

Doprava ve směru od Benešova bude převedena na provizorní komunikaci se dvěma jízdními pruhy, jezdit se po ní bude v režimu 1+1. Rychlost bude snížena na 30 kilometrů v hodině. "Jezdit se tudy bude prakticky až do uvedení obchvatu do provozu dne 30. září," uvedl Buček.

Ve směru od Tábora do pondělí jezdí auta v režimu 1+1 provizorní jízdní pruh. V pondělí začnou práce v pravém jízdním pruhu na Tábor a tento pruh bude v délce zhruba 200 metrů úplně uzavřen. Ve směru na Prahu bude provoz veden jednosměrně přes centrum Olbramovic. Silničáři také vyznačí objízdné trasy pro vozidla do 3,5 tuny a nad tuto hmotnost.

Stavba přeložky vytížené silnice I/3 z Prahy na Tábor začala loni v dubnu. Obchvat, který odvede tranzitní dopravu z průtahu obcí, buduje společnost M-Silnice. Cena je podle dřívějších informací 321 milionů korun bez DPH.

Autor: Petr Dejnožka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru