Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Ostravě – Nové Bělé začíná modernizace Mitrovické ulice

Dnes byla zahájena modernizace Mitrovické ulice v brněnské části Nová Bělá. V rámci rekonstrukce 3,3 km dlouhého úseku dojde i na opravu dvou mostů. Řidiči musí počítat s objížďkami do začátku ledna příštího roku.

13:31 / 12. dubna 2023
V Ostravě – Nové Bělé začíná modernizace Mitrovické ulicei

Foto: V Ostravě – Nové Bělé začíná modernizace Mitrovické ulice

Dnes začala v Ostravě – Nové Bělé modernizace Mitrovické ulice, která spojuje Novou Bělou s Paskovem. Během modernizace dojde na rekonstrukci mostů evidovaných pod čísly 47811-2 a 47811-3 a opravu silnic s označením II/478 a III/47811 – jedná se o úsek od křižovatky se silnicí I/58 (ulice Plzeňská) po křižovatku se silnici III/4705 (ulice Rudé armády).

„Řidiči se mohou těšit na kvalitně opravenou silnici. Během oprav bude zachováno současné uspořádání komunikace. Silnice tedy bude stejně široká jako doposud, bude kopírovat původní vedení i výškové uspořádání. Jen bude prostě komplet nová, bude se po ní jezdit pohodlněji a bezpečněji. Rekonstrukcí projdou i dva mosty, velký vedoucí přes D56 a menší, který vede přes potok Ščučí,“ informoval Radek Podstawka, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu.

„Původní silnice už byla skutečně ve velmi nevyhovujícím provozně-technickém stavu. Součástí prací bude nejen nový povrch s protismykovými úpravami, ale také homogenizace podkladních vrstev, rekonstrukce odvodnění, nové přídlažby i svodidla a dopravní značení. Projekt počítá také s obnovením povrchu autobusových zastávek,“ uvedl Jaroslav Kania, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro finance, investice a majetek.

Objížďky povedou po ulicích Krmelínská a Prodloužená na dálnici D56 a také po ulicích Mostní a Paskovská.

Zhotovitelem stavby je společnost STRABAG a dle smlouvy by modernizace ulice měla trvat 270 dnů. Stavební práce by tedy měly být ukončené nejpozději do 6. ledna 2024. Celý projekt vyjde na 77 milionů Kč a veškeré náklady na něj uhradí kraj ze svého rozpočtu.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: Moravskoslezský kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru