Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Ostravě při kontrolách MHD bylo vyloučeno z přepravy 160 cestujících

Kontroloři během noční kontrolní akce Dopravního podniku Ostrava (DPO) vyloučili z přepravy 160 cestujících. Nejčastějším přestupkem byla cesta bez platné jízdenky. Vystoupit museli i cestující pod vlivem alkoholu. ČTK to dnes řekla mluvčí DPO Tereza Šnoblová.

16:12 / 19. března 2022
V Ostravě při kontrolách MHD bylo vyloučeno z přepravy 160 cestujícíchi

Foto: Deník/Lukáš Kaboň

Kromě asistentů přepravy se do bezpečnostní akce zapojili také městští policisté. Společně zkontrolovali 1049 cestujících ve 49 spojích. "Noční akce probíhala na tramvajových a trolejbusových linkách v oblasti Ostrava - centrum a Slezská Ostrava. Nejčastějším důvodem pro vyloučení z přepravy byla jízda bez platné jízdenky. Ve dvanácti případech šlo o vyloučení cestujícího pod vlivem alkoholu," sdělila Šnoblová.

Bezpečnostní akce začala ve 20:00. Deset asistentů a 13 strážníků cestující kontrolovali do 02:00. "Od začátku roku jde už o druhou noční bezpečnostní akci v takovém rozsahu. A budeme v nich pokračovat. Bezpečnost našich cestujících je pro nás na prvním místě. Nejen zpětná vazba od cestujících, ale i naše pravidelné průzkumy ukazují, že práce asistentů přepravy je přínosná. Stali se symbolem bezpečí ve voze, a za to jsme velmi rádi,“ uvedl Daniel Morys, generální ředitel a předseda představenstva DPO.

V DPO pracuje více než pět desítek asistentů přepravy. V ostravské MHD fungují téměř pět let. Pomáhají s nástupem a výstupem handicapovaným cestujícím a matkám s kočárky. Poskytují informace cestujícím a současně ve spolupráci s městskou policií dohlížejí na dodržování přepravních podmínek.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru