Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Ostravě proběhl pátý ročník Tyrkysové sbírky. Cestující ostravského dopravního podniku přispěli částkou 150 tisíc Kč

Dopravní podnik Ostrava (DPO) se zapojil do projektu „TyrkysOVA!!! sbírka“. V rámci sbírky, která probíhala od 25. do 30. listopadu 2022, přispěli cestující DPO částkou 150 tisíc Kč. Výtěžek půjde například dílně, v níž se šije kojenecké vybavení předčasně narozeným dětem.

7:13 / 6. prosince 2022
V Ostravě proběhl pátý ročník Tyrkysové sbírky. Cestující ostravského dopravního podniku přispěli částkou 150 tisíc Kči

Foto: Dobrovolnice s kasičkami vybíraly příspěvky přímo v MHD. Zdroj: sdp-cr.cz

Stovky cestujících ostravského dopravního podniku pomohly v rámci projektu „TyrkysOVA!!! sbírka“, a svým příspěvkem tak podpořily neziskové organizace spjaté s regionem. Výtěžek letošní sbírky, tedy částka 150 tisíc Kč, poputuje skrze nadační fond KŘÍDLENÍ na celkem šest projektů. Mezi nimi je i komunitní dílna spolku Mamiko. Ta se věnuje šití vybavení pro předčasně narozené děti.

„Děkujeme všem cestujícím, kteří se letos do Tyrkysové sbírky zapojili. Těší nás a vážíme si toho, že i v dnešní nelehké době našli prostor pomáhat potřebným. Letošní 5. ročník Tyrkysové sbírky odstartovala minulý týden jízda naší vánoční tramvají, která bude v provozu i nadále a doufáme, že v ulicích potěší nejen cestující, ale i všechny obyvatele Ostravy. Šanci svézt se naší „vánočkou“ má každý až do konce ledna 2023,“ uvedl Daniel Morys, předseda představenstva a generální ředitel DPO.

„Děkujeme všem lidem, kteří přispěli, včetně Dopravního podniku Ostrava, který je v této tradiční charitativní akci naším spolehlivým partnerem. Bez dobrých lidí by to zkrátka nešlo a my jsme vděční, že i letos jich bylo tolik a můžeme skrze ně pomoci tam, kde je to opravdu potřeba. Instalace zdvihací plošiny na školní schodiště pro studenta Střední školy techniky a služeb Karviná nebo příspěvek na vybudování funkční zahrady pro mentálně postižené klienty Denního stacionáře ŽEBŘÍK o.p.s. v Ostravě-Svinově. Všechny konkrétní projekty, které chceme výtěžkem tento rok podpořit, najdou zájemci na www.kridleni.cz,“ doplnila Lucie Houthoofdtová, zakladatelka nadačního fondu KŘÍDLENÍ.

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: SDP ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru