Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Pardubicích započne v úterý 14. června oprava křižovatky U Marka na silnici I/36

V úterý 14. června  Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD ČR) začne v Pardubicích opravu komunikace I/36 na křižovatce U Marka. Opravy proběhnou ve stávajícím šířkovém uspořádání. Důvodem jsou podélné rozvětvené, síťové i mozaikové trhliny, výtluky, nepravidelné hrboly a plošné deformace na silnici.

14:56 / 10. června 2022
V Pardubicích započne v úterý 14. června oprava  křižovatky U Marka na silnici I/36i

Foto: Křižovatka U Marka v Pardubicích. Zdroj: ŘSD ČR.

Komplikace se budou od úterý týkat úseku od křižovatky silnice I/36 s ulicí Hlaváčovou, Palackého třídou a odbočkou k autobusovému nádraží. Silničáři tam uzavřou dva jízdní pruhy silnice ve směru z centra, od odbočky k autobusovému nádraží zhruba k bývalé čerpací stanici.

Během oprav proběhne kromě vyfrézování asfaltových vrstev a pokládky nových, také obnova vodorovného a svislého dopravního značení.

Oprava je rozdělena do tří etap: B1, B2 a A, předpokládaná doba výstavby je 43 dní. Práce budou probíhat ve zrychlené fázi výstavby, tzn. 12 h denně + víkend + svátky. V etapách B1 a B2 bude provoz veden obousměrně ve zúžených jízdních pruzích. Během etapy A dojde v termínu 11.7.- 31.7. 2022 k úplné uzavírce ulice Hlaváčova – směr „rychlodráha“. Předpokládané dokončení stavby je na konci července.

Zhotovitelem stavby je firma Metrostav Infrastructures a.s., která opravu zrealizuje za 8,668 mil. Kč bez DPH.

„Křižovatka zůstane průjezdná jako dosud, provoz si tu však vyžádá zvýšenou pozornost a ohleduplnost řidičů,“ informovala mluvčí magistrátu Nataša Hradní.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ŘSD ČR)

V Pardubicích započne v úterý 14. června oprava  křižovatky U Marka na silnici I/36 Foto: Křižovatka U Marka v Pardubicích. Zdroj: ŘSD ČR..
zpět na články

inzerce

nahoru