Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Pardubickém kraji dojde v letošním roce k zahájení stavby dalších úseků D35

Ředitel Správy Pardubice seznámil hejtmana Pardubického kraje s průběhem výstavby dalších úseků D35. ŘSD například plánuje ještě v letošním roce zahájit stavbu téměř 12 kilometrů dlouhého úseku mezi Janovem a Opatovcem.

20:08 / 17. března 2023
V Pardubickém kraji dojde v letošním roce k zahájení stavby dalších úseků D35i

Foto: Druhý úsek D35 byl otevřen před Vánoci. Zdroj: Pardubický kraj

Aktuální stav investic Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR) v Pardubickém kraji byl hlavním tématem jednání hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického s ředitelem krajské správy ŘSD Bohumilem Vebrem. Ředitel Vebr seznámil hejtmana hlavně s průběhem příprav výstavby dalších úseků dálnice D35. Jednání byli účastni i starosta a místostarosta obce Žamberk, jelikož se hovořilo také o investicích na silnici I/11 a o obchvatu Žamberku.

„Po dokončení prvních dvou úseků dálnice D35 z Opatovic nad Labem do Časů a do Ostrova je pro nás důležité, abychom měli aktuální informace o stavu příprav dalších úseků kolem Vysokého Mýta a Litomyšle, protože to jsou dvě velká sídla dlouhodobě zatížená nákladní kamionovou dopravou. Ještě v letošním roce plánu ŘSD zahájit stavbu téměř 12 kilometrů dlouhého úseku mezi Janovem a Opatovcem, kde již bylo dokončeno výběrové řízení a je vybrán dodavatel stavby. Dále by v letošním roce měla být zahájena stavba šestikilometrového úseku Vysoké Mýto – Džbánov a samostatná stavba tunelu Homole,“ informoval Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje.

Během setkání došlo na téma investic do silnice I/11 při vjezdu do Žamberku od Jablonného nad Orlicí. Město už několik let řeší sjezd do areálu, ve kterém se nachází kemp, koupaliště a město zde plánuje také budování zimního stadionu. „Naším záměrem je domluvit se s ŘSD na vybudování sjezdu ze silnice I/11, který by zároveň sloužil jako vjezdová brána do města a pomohl by k uklidnění dopravy na vjezdu do centra. Je to téma, o kterém se ve městě hovoří přes 10 let a v souvislosti s naším plánem na vybudování zimního stadionu nyní opět ožívá. V našem případě bychom pak až po tuto vjezdovou bránu chtěli protáhnout veřejné osvětlení a následně zajistili komunikace uvnitř samotného areálu,“ uvedl Jiří Mencák, starosta Žamberku. Ředitel krajské správy ŘSD přislíbil, že bude na tento sjezd zadáno vypracování projektové dokumentace, ze které pak vyplyne optimální varianta řešení celé lokality.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Pardubický kraj)

V Pardubickém kraji dojde v letošním roce k zahájení stavby dalších úseků D35 Foto: Bohumil Vebr a Martin Netolický během jednání. Zdroj: Pardubický kraj.
zpět na články

inzerce

nahoru