Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Plzni bude k vidění Národní den železnice

V sobotu 24. září bude žít Plzeň železnicí. Uskuteční se zde totiž oslava Národního dne železnice, v rámci kterého je pro návštěvníky připraven velmi zajímavý program. K vidění budou vlaky od historických až po současné, z doprovodného programu je nutné vypíchnout noční laserovou show.

12:30 / 20. září 2022
V Plzni bude k vidění Národní den železnicei

Foto: ČD

Historické lokomotivy, nejmodernější soupravy našich kolejí i bohatý doprovodný program. Na to všechno se mohou těšit návštěvníci Národního dne železnice, který se letos uskuteční v západočeské metropoli. „Jsem rád, že se se všemi milovníky historických i těch nejmodernějších vlaků uvidíme v Plzni při Národním dnu železnice. Svojí techniku tu budeme prezentovat jak my, tak i naše dceřiné společnosti. Návštěvníci se mohou těšit hned na tři komentované prohlídky přímo na točně a vrcholem celé soboty pak bude noční vlaková show,“ popisuje předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Michal Krapinec. 

Návštěvníci Národního dne železnice se mohou těšit na řadu nostalgických jízd, které budou mít start na plzeňském hlavním nádraží a vyjedou směrem do Dobřan, Nezvěstic, Nýřan, Stodu, Stříbra a Třemošné. V čele nostalgických vlaků se vystřídá celá řada parních lokomotiv: 354.195 Všudybylka, 434.2186 Čtyřkolák, 475.111 Pětasedma, 534.0323 Kremák, ze Slovenska pak dorazí i legendární lokomotiva plzeňské výroby 498.104 Albatros. Jízdní řád nostalgických vlaků naleznou návštěvníci na stránkách denzeleznice.cz. Na těchto stránkách návštěvníci mohou zakoupit i vstupenky na Den železnice 2022 a najdou tu i speciální kód na slevu ve výši 33 % na jízdenku do Plzně.

Národní den železnice se uskuteční v areálu plzeňského depa. Nepřetržitou bezplatnou kyvadlovou dopravu mezi plzeňským hlavním nádražím a areálem depa bude zajišťovat souprava složená ze dvou elektrických jednotek RegioPanter. Areál bude už tradičně rozdělen do tří světů: svět historie, svět změny a svět zábavy. Celý den zakončí, jako tradičně, noční světelná show.

Podrobný program a seznam zvláštních jízd Dne železnice v Plzni je na stránkách www.denzeleznice.cz. Program naleznete i na stránkách www.vlakemnavylet.cz. Vstupenky na nostalgické jízdy a Národní Den železnice 2022 v Plzni je možné zakoupit v e-shopu ČD.

Autor: Karel Geba (čerpáno: TZ ČD)

zpět na články

inzerce

nahoru