Otevřít menu
Doprava dnes
-

V pondělí začne přestavba mostu na D4 u Staré Hutě na Příbramsku

Stavbaři začnou v pondělí 4. dubna s přestavbou mostu na 28. kilometru dálnice D4 u Staré Hutě na Příbramsku. Práce potrvají dvě stavební sezony, letos je plánována demolice a výstavba části mostu ve směru na Prahu. 

10:14 / 31. března 2022
V pondělí začne přestavba mostu na D4 u Staré Hutě na Příbramskui

Foto: Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Řidiči by měli mezi 29. až 28. kilometrem počítat s převedením provozu do jízdního pásu ve směru na Příbram. Jezdit se bude třemi provizorními pruhy, které se budou podle hlavního dopravního proudu měnit s ohledem na dny v týdnu. ČTK o tom dnes informoval Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Prakticky to bude vypadat tak, že ve čtvrtek od 13:00 do neděle 8:00 bude provoz vždy veden v režimu jeden pruh směr Praha a dva pruhy směr Příbram. V neděli od 11:00 do čtvrtečních 10:00 se bude jezdit naopak ve dvou pruzích na Prahu a v jednom na Příbram. Ve zbývajících časech, tedy v neděli od 8:00 do 11:00 a ve čtvrtek od 10:00 do 13:00, bude provoz kvůli přestavbě dopravního opatření v režimu jeden pruh směr Praha a jeden pruh směr Příbram. „Tímto způsobem bude doprava vedena místem stavby až do první poloviny října 2022, kdy předpokládáme uvedení levé poloviny mostu do provozu a s tím spojenou demontáž dopravního omezení,“ dodal Buček.

Dálniční most z roku 1986 překlenuje přepad Huťského rybníka. Podle ŘSD je ve špatném stavu, proto je nutná kompletní přestavba a změna technického řešení. Práce si podle dřívějších informací vyžádají téměř 70 milionů korun bez DPH. Budou zahrnovat snesení dosavadní nosné konstrukce a demolici celé spodní stavby. Nový most bude monolitický a bude mít jiná rozpětí.

 

Publikoval: Mgr. Petr Dejnožka (Zdroj: ČTK)

V pondělí začne přestavba mostu na D4 u Staré Hutě na Příbramsku Foto: Ředitelství silnic a dálnic ČR..
zpět na články

inzerce

nahoru