Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Praze stála fronta na výstavu automobilů

Stovky lidí v sobotu dopoledne čekaly na vstup na letenské výstaviště, kde je o víkendu trojice výstav historických i nejmodernějších automobilů s názvem Prague Car Festival. Dalších několik set lidí přihlíželo, jak na venkovní ploše automobiloví jezdci, tzv. drifteři, trénují smyky. Akce potrvá do neděle, kromě jiného se na ní vyhlásí i výsledky soutěže Miss ČR.

8:48 / 31. října 2021
V Praze stála fronta na výstavu automobilůi

Foto: praguecarfestival.cz

Více než 800 exponátů je v Letňanech umístěno na ploše přes 30.000 metrů čtverečních. První výstava BSR Tuning Expo nabízí k vidění 500 upravených automobilů.

Kromě prvorepublikových kousků historických vozidel přináší druhá z výstav, Glasurit Classic Expo,závodní legendy z 80. a 90. let minulého století. Lidé se tak můžou podívat například na BMW M3 E30, které se vyrábělo mezi lety 1982 a 1991, nebo na Lancii Delta Integrale Evo.

Třetí výstavou je ESET Cup Racing Expo, tedy přehlídka 150 závodních automobilů a motocyklů. Lidé také mohou jít od 12:00 na autogramiádu s českým automobilovým závodníkem Tomášem Engem, který je doposud jediným českým pilotem Formule 1. Lidé se mohou podívat například na GTR - Frankenstein, což je podle organizátorů festivalu nejrychlejší auto v ČR, zrychlení na 300 kilometrů v hodině dosahuje za 10,33 vteřiny.

Českou premiéru by také měl mít nový typ Peugeotu 308. V neděli odpoledne se lidé můžou zúčastnit besedy s českým kosmonautem a bývalým velvyslancem v Rusku Vladimírem Remkem.

Autor: Jakub Cimburek (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru