Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Příbrami vyroste nový parkovací dům u nádraží!

Příbram vybuduje u autobusového nádraží parkovací dům pro 176 aut. Radní vybrali dodavatele stavby, zakázku získala společnost Metrostav. 

16:53 / 8. února 2022
V Příbrami vyroste nový parkovací dům u nádraží! i

Foto: pribram.cz

Náklady jsou 85,8 milionu korun bez DPH. Stavba by měla být zahájena už v letošním roce, sdělila na začátku tohoto týdne ČTK mluvčí radnice Eva Švehlová.

Městu se přihlásili tři uchazeči o zakázku, konečnou nabídku podal jen jeden. Parkovací dům má vzniknout v režimu Design and Build, tedy navrhni a postav. „Město má projektovou dokumentaci pro stavební povolení a dodavatele po podpisu smlouvy bude čekat dokončení projektové dokumentace pro provádění stavby. Teprve poté bude moci být zahájena samotná stavba,“ uvedl starosta Jan Konvalinka (za ANO).

Parkovací dům bude na místě nynějšího parkoviště. Díky tomu přibude zhruba 120 míst. Příbram v budoucnu počítá se stavbou dalších parkovacích domů, vybráno má několik lokalit. Vzniknout by měly na Rynečku či v Milínské ulici na nynějším parkovišti poblíž obchodního centra Skalka a také na sídlišti. K projektům nyní město připravuje studie.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

V Příbrami vyroste nový parkovací dům u nádraží! Foto: pribram.cz. V Příbrami vyroste nový parkovací dům u nádraží! Foto: pribram.cz.
zpět na články

inzerce

nahoru