Otevřít menu
Doprava dnes
-

V rámci noční bezpečnostní akce byl z ostravské MHD vyloučen každý pátý pasažér

Noční bezpečnostní akce se konala z pátku 2. září na sobotu 3. září 2022. Asistenti přepravy Dopravního podniku Ostrava při ní za účasti strážníků Městské policie Ostrava kontrolovali dodržování smluvních přepravních podmínek. Zaměřili se na tramvajové linky v centru Ostravy.

10:07 / 7. září 2022
V rámci noční bezpečnostní akce byl z ostravské MHD vyloučen každý pátý pasažéri

Foto: www.sdp-cr.cz

V době od pátečních 20:00 do sobotních 2:00 zkontrolovali asistenti přepravy Dopravního podniku Ostrava (DPO) a strážníci Městské policie Ostrava (MPO) celkem 1 355 cestujících v 55 spojích. Za nedodržování smluvních přepravních podmínek vyloučili 279 pasažérů, přičemž nejčastějším důvodem byla jízda bez platného jízdního dokladu. V pěti případech se jednalo o vyloučení cestujícího pod vlivem alkoholu.

Devět asistentů přepravy DPO a šest strážníků MPO bylo rozděleno do tří skupin na tramvajových linkách v úseku zastávek Karolina – Hlavní nádraží, prioritně pak v úseku Karolina - Muglinovská.

„S přicházejícím podzimem a návratem cestujících do MHD po letních prázdninách chceme na pořádání nočních bezpečnostních akcí v takovém rozsahu opět navázat. Bezpečnost našich cestujících je pro nás v Dopravním podniku Ostrava prioritou. Akce budeme do konce roku určitě opakovat. Ukazuje se, že mají smysl. Asistenti přepravy jsou našimi cestujícími vnímáni jako symbol bezpečí a chceme, aby je cestující ve vozech vídali, jak to jen půjde,“ objasnil význam takových akcí Daniel Morys, generální ředitel a předseda představenstva DPO.

Na slova generálního ředitele navázal ředitel MPO Miroslav Plaček: „Na bezpečnosti občanů nám velmi záleží. Díky těmto akcím výrazně přispíváme ke zvyšování pocitu bezpečí pasažérů MHD.“

Asistenti přepravy fungují v ostravské MHD už pět let; aktuálně jich tam pracuje více než čtyřicet. Pomáhají handicapovaným cestujícím a maminkám s kočárky nastupovat a vystupovat, dále poskytují informace pro cestování v MHD ve spojích DPO; současně ve spolupráci s MPO dohlížejí na dodržování přepravních podmínek. Sami cestující jejich práci hodnotí velmi pozitivně.

 

Publikoval: Karel Geba (zdroj: www.sdp-cr.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru