Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Soběslavi se otevřel přestupní terminál na tamní železniční stanici!

Správa železnic slavnostně otevřela přestupní terminál v Soběslavi, který přímo navazuje na tamní železniční stanici. Cestující budou mít dispozici šest nástupních míst do autobusu, před nepřízní počasí je ochrání trojice přístřešků. Na jaře příštího roku se pak v místě dosavadního autobusového nádraží dokončí nové parkoviště.

17:35 / 14. prosince 2022
V Soběslavi se otevřel přestupní terminál na tamní železniční stanici!i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Město Soběslav.

Stavba terminálu začala letos v červnu

„Stavba terminálu začala letos v červnu. Namísto nevyužívaného skladiště vznikla protihluková stěna, o kterou se prodloužila délka stávající zdi chránící okolí před nadměrnou hlukovou zátěží,“ zmínil Dušan Gavenda ze Správy železnic a dodal: „Stavbaři dále vybudovali autobusová stání s přístřešky pro cestující, která se nacházejí v těsné blízkosti výstupu z podchodu k nástupištím železniční stanice Soběslav. Dokončena je už také silniční komunikace v Riegrově ulici.“

V následující stavební sezoně se pak začne budovat parkoviště P+R s více než pěti desítkami míst, které nahradí dosavadní autobusové nádraží. Úplně hotovo bude příští rok v květnu. Zhotovitelem stavby je společnost STRABAG Rail, která zrealizuje veškeré práce za 26,38 milionu korun.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: Správa železnic)

V Soběslavi se otevřel přestupní terminál na tamní železniční stanici! Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Správa železnic.. V Soběslavi se otevřel přestupní terminál na tamní železniční stanici! Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Správa železnic.. V Soběslavi se otevřel přestupní terminál na tamní železniční stanici! Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Správa železnic..
zpět na články

inzerce

nahoru