Otevřít menu
Doprava dnes
-

V sobotu začne oprava dálnice D1 v úseku Lipník nad Bečvou a Ostrava

S rekonstrukcí obou směrů dálnice mezi Lipníkem nad Bečvou a Ostravou začnou stavbaři v sobotu 3.9. 2022. Práce budou rozděleny na etapy, k uzavření celé dálnice tak nedojde. O plánové opravě informovalo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

10:42 / 2. září 2022
V sobotu začne oprava dálnice D1 v úseku Lipník nad Bečvou a Ostravai

Foto: ŘSD

Opravu ve směru od Lipníku nad Bečvou před Ostravu vyžadují okolní svahy a stávající stav vozovky. Plánované práce tedy zahrnou úpravu svahů a výměnu povrchu vozovky. V místě je rovněž nutná lokální výšková korekce nivelety včetně sanací podkladních vrstev a říms. Stavbaři také zkontrolují vedení nízkého napětí a obnoví přídlažby mostů. V přípravě je i kontrola vodorovného značení.

K uzavření celé dálnice v trase Lipník nad Bečvou a Ostrava nedojde. Rekonstrukční práce budou totiž rozděleny na etapy geograficky rozmístěné po částech D1 mezi kilometry 296,3 – 341,5. Motoristé tak budou moci se zvýšenou opatrností projíždět kolem pracujících dělníků obousměrně po neopravované části dálnice.

Tato fáze rekonstrukce potrvá do letošního listopadu. Na jaře pak budou práce pokračovat, přičemž termín úplného dokončení je plánován v průběhu příštího roku.

Podle ŘSD se cena projektu pohybuje kolem 307,7 milionu korun bez DPH.

Více informací uvádí Twitter ŘSD – Olomoucký a Moravskoslezský kraj.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru