Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Ústeckém kraji zahajuje sezonu turistická lodní doprava po Labi

Dnešním dnem zahajuje turistická lodní doprava po Labi další sezonu. Novinkou jsou dopolední plavby z Litoměřic do Ústí, odpolední z Ústí do Litoměřic a také integrace přívozu mezi Hřenskem a německou obcí Schöna do systému Dopravy Ústeckého kraje.

10:11 / 15. dubna 2022
V Ústeckém kraji zahajuje sezonu turistická lodní doprava po Labi i

Foto: Deník / Karel Pech

Lodní linka T92 pluje na trase Ústí nad Labem - Děčín - Bad Schandau.

Děčín láká turisty na ferratu na Pastýřské stěně, zámek nebo zoologickou zahradu; Labský kaňon zase na ojedinělé přírodní scenérie. Hřensko vybízí k pěším nebo cyklovýletům do Národního parku České Švýcarsko. "Lodní linka T92 bude v provozu až do poloviny června a pak opět od poloviny září do konce října. Naopak po celou dobu letní sezony bude jezdit lodní linka T91, která brázdí Labe na trase Ústí nad Labem – Litoměřice – Nučnice – Roudnice nad Labem – Mělník,"  informovala ČTK Magdalena Fraňková, mluvčí Ústeckého kraje.

Letošní sezona nově nabízí dopolední plavby z Litoměřic do Ústí a odpolední z Ústí do Litoměřic. Na území Ústeckého kraje jsou obě lodní linky plnohodnotně zapojeny do tarifu Dopravy Ústeckého kraje. V úseku Hřensko – Bad Schandau na lince T92 je ale třeba využít přeshraničního tarifu. Za jednosměrné jízdné zaplatí dospělý 40,- korun a dítě polovinu.

Další novinku představuje integrace přívozu F1 Schöna – Hřensko do systému Dopravy Ústeckého kraje. Díky tomu se turisté mohou svézt přívozem na jízdenku, s níž přijedou lodí do Hřenska či vlakem do Schöny. Loď proti proudu řeky vyplouvá v 9:10 ze zastávky Ústí nad Labem, po proudu řeky směrem do Děčína ze stejného stanoviště v 9:30. Tato linka končí v Hřensku ve 12:15. Každou sobotu je pak možné prodloužit si cestu až do Bad Schandau.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru