Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Ústí nad Labem vyjede tichý trolejbus v rámci měsíce osob se sluchovým postižením

Dopravní podnik města Ústí nad Labem, a. s. ve spolupráci s ústeckou pobočkou Tichého světa, o.p.s. v rámci Deafemberu - měsíce osob se sluchovým postižením, zve všechny cestující na akci Tichý trolejbus.

10:41 / 15. srpna 2022
V Ústí nad Labem vyjede tichý trolejbus v rámci měsíce osob se sluchovým postiženími

Foto: Dnes vyjede do ulic v Ústí nad Labem Tichý trolejbus (zdroj: DPmÚL).

Cestující městské hromadné dopravy se na lince číslo 54 dne 15. září 2022 od 9:00 hod. do 13:00 hod. budou setkávat s osobami se sluchovým postižením a s týmem ústecké pobočky Tichého světa. Zájemci se mohou seznámit se základy znakového jazyka, dozví se, jak porozumět osobám se sluchovým postižením, a naučí se s nimi lépe komunikovat. 

Osoby se sluchovým postižením to nemají v komunikaci jednoduché. Mateřským jazykem neslyšících je znakový jazyk, a proto mají někteří problémy plně porozumět psanému textu. Organizátoři akce věří, že z kampaně, kterou v letošním roce pořádají poprvé, se stane přínosná osvětová tradice. „Cílem společného snažení organizátorů je seznámit veřejnost s problematikou osob se sluchovým postižením a tímto způsobem přispět k lepšímu porozumění mezi světem slyšících a světem neslyšících,“ věří výkonná ředitelka DPmÚL Simona Mohacsi. 

Dopravní podnik města Ústí nad Labem pořádá akce podobného rázu čím dál častěji a podílí se tak na osvětě ve veřejné dopravě. „Dopravní podnik města Ústí nad Labem se snaží každoročně podporovat několik podobných veřejně prospěšných projektů a aktivit,“ uvedla mimo jiné výkonná ředitelka DPmÚL Simona Mohacsi.

 

Autor: Filip Červinka (Zdroj: TZ DPmÚL)

zpět na články

inzerce

nahoru