Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ve Středočeském kraji proběhne výměna označníků autobusových zastávek

V následujících čtyřech letech proběhne ve Středočeském kraji výměna části označníků autobusových zastávek. Krajští radní tento týden schválili uzavření smlouvy na nadlimitní veřejnou zakázku s vybraným dodavatelem.

18:57 / 24. února 2023
Ve Středočeském kraji proběhne výměna označníků autobusových zastáveki

Foto: Středočeský kraj v následujících čtyřech letech vymění několik tisíc označníků autobusových zastávek. Zdroj: Magistrát hl. m. Prahy

Středočeský kraj nechá v následujících čtyřech letech vyměnit několik tisíc označníků autobusových zastávek. „Tímto krokem pokračujeme v nápravě a sjednocení vzhledu zastávek. Letos se zaměříme hlavně na výměnu označníků ve špatném technickém stavu. V horizontu příštích deseti let je však naším cílem vyměnit všechny označníky. Souběžné s tímto je, v rámci unijního dotačního programu IROP ITI, v závěrečné fázi přípravy projekt chytrých zastávek. V následujících pěti letech do nich bude investováno více než 140 milionů korun,“ informoval Petr Borecký, radní pro oblast veřejné dopravy.

Celková výše investice do nových označníků se odhaduje na více než 75 milionů Kč s DPH. Peníze uvolní kraj ze svého vlastního rozpočtu a dodavatel je obdrží postupně. „Předmětem zakázky není jen pravidelná dodávka označníků, kompletace a montáž, ale i jejich údržba a dodávky náhradních dílů ke starším kusům a další práce spojené se zajištěním obnovy a údržby,“ uvedl Michal Berounský, náměstek ředitele Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK) pro techniku.

Výměna označníků bude probíhat od letošního dubna do března roku 2027.

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: Středočeský kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru