Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ve východních Čechách odstartoval 12. ročník soutěže Cyklopecky

Začátkem května byla spuštěna velká letní soutěž „Cyklopecky Východní Čechy 2023“, která potrvá až do konce září. I letos je soutěžícím nabídnuto 15 cyklotras. Účastníci se mohou těšit na zajímavé novinky a atraktivní ceny.

10:49 / 11. května 2023
Ve východních Čechách odstartoval 12. ročník soutěže Cyklopeckyi

Foto: Do soutěže Cyklopecky se může zapojit celá rodina. Zdroj: Pardubický kraj

Letošní ročník oblíbené letní soutěže Cyklopecky Východní Čechy 2023 již tradičně zavede turisty do zajímavých míst nejen Pardubického kraje. Některé z 15 nabízených cyklotras přesahují i do krajů Královéhradeckého, Olomouckého, Středočeského a Kraje Vysočina. Trasy připravila destinační společnost Východní Čechy ve spolupráci s oblastními managementy turistických oblastí. Letošní ročník přinese spoustu novinek.

„Propojení aktivního pohybu s poznáváním přírodních i kulturně-historických zajímavostí našeho kraje, to je hlavní myšlenka Cyklopecek,“ uvedl radní Alexandr Krejčíř, radní Pardubického kraje zodpovědný za majetek, sport a cestovní ruch.

Cyklotrasy vedou turisty nádhernou přírodou, okolím ikonických hradů, zámků a dalších „neobjevených“ krajových zajímavostí. Pro jakou trasu se soutěžící rozhodnou – to záleží čistě na nich. Trasu si totiž mohou vybrat dle náročnosti a také podle destinace, kterou by chtěli navštívit. Vydat se tedy lze na cestu nenáročnou Polabskou nížinou i přes hřebeny Orlických hor a Králického Sněžníku.

Organizace soutěže a ceny

Pro zapojení se do soutěže je třeba nasbírat alespoň 5 razítek, QR kódů nebo unikátních kódů z pěti různých tras do hrací karty nebo elektronické hrací karty. Tradiční hrací karta se nachází ve vandrovních knížkách, které jsou k dostání ve všech turistických informačních centrech Pardubického kraje, na všech razítkovacích místech a ve většině informačních center České republiky. Příslušné hrací karty lze také stáhnout na webových stránkách soutěže.

„Nově mohou soutěžící sbírat QR kódy na svou elektronickou hrací kartu. Stačí se jen zaregistrovat na webových stránkách www.cyklopecky.info a poté jen snímat QR kódy na razítkovacích místech. Pokud soutěžící sbírají razítka na klasickou kartu a razítkovací místo je zavřené, mohou opsat do své hrací karty unikátní kód umístěný pod QR kódem,“ dodal Krejčíř.

Elektronické hrací karty si soutěžící stahovat nemusí, naskenované QR kódy se totiž automaticky uloží na jejich uživatelském účtu. Zde je také uživatelům k dispozici náhled toho, jaké trasy mají už splněny. Vyplněné karty pak už stačí jen odeslat a poslat do losování.

Stejně jako v minulém roce je i letos hlavním partnerem soutěže společnost BIKEMAX, která do soutěže darovala hlavní cenu, a to horské kolo 4EVER FRONTBEE. Soutěžící mohou dále vyhrát i pobyty ve východních Čechách, dárkové předměty, vstupenky a vouchery.

Soutěž je organizována ve spolupráci a za podpory Ministerstva pro místní rozvoj a Pardubického kraje.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Pardubický kraj, cyklopecky.info)

Ve východních Čechách odstartoval 12. ročník soutěže Cyklopecky Foto: Jedna z nabízených tras zavede soutěžící například k hradu Svojanov. Zdroj: Pardubický kraj.
zpět na články

inzerce

nahoru