Otevřít menu
Doprava dnes
-

Veletrh Rail Business Days se musel přestěhovat do Ostravy! Co za tím stojí?

Mezinárodní železniční veletrh a konference RAIL BUSINESS DAYS se po letošním ročníku v Brně musí stěhovat. Novým areálem této akce bude Trojhalí Karolina v Ostravě, které nabízí možnost dalšího rozvoje veletrhu. Příští ročník je naplánován na 5. – 7. června 2023. Co tato akce přinese a co na přesun říkají manažeři tohoto veletrhu a konference?

17:57 / 21. prosince 2022
Veletrh Rail Business Days se musel přestěhovat do Ostravy! Co za tím stojí?i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: RBD 2022.

Koncept akce se nám velmi osvědčil

RAIL BUSINESS DAYS 2023 bude mít za úkol propojit mezinárodní i tuzemskou širokou a odbornou veřejnost zajímající se o drážní průmysl. „Z důvodu chystaných stavebních úprav v Brně nelze pro další ročník veletrhu využít areálu BVV, neboť by již nebylo možné využít vlečku skrz město pro dopravu kolejových vozidel. Podařilo se nám však v tuzemsku téměř nemožné, a to najít nový areál v Ostravě, který vyhovuje našim velmi náročným požadavkům na prostor, kolejiště a je situován téměř v centru města. Za celý produkční tým mohu říci, že se opravdu těšíme na přípravu dalšího ročníku v areálu Trojhalí Karolina,“ představila koncept akce Monika Svobodová, managing director RAIL BUSINESS DAYS. K tomu z vedení RBD Robert Pagan řekl: „Koncept akce se nám velmi osvědčil. Veletržní část tak bude opět přístupná odborné i široké veřejnosti. Nabídne návštěvníkům vnitřní a venkovní expozice výrobců kolejových vozidel, provozovatelů železniční osobní i nákladní dopravy, subjektů a společností zaměřených na správu a výstavbu infrastruktury, vývojových a výzkumných subjektů, veřejných dopravních institucí i úřadů. Jedním z velkých lákadel, nejen pro návštěvníky z řad veřejnosti, bude zajisté znovu venkovní expozice železničních kolejových vozidel a další techniky. Na stovkách metrech kolejí se přímo v areálu představí až desítky osobních, nákladních i dalších speciálních vozidel.“

Neformální zóna poté nabídne přítomným zástupcům společností a institucí možnost kdykoli během dne navázat na veletržní a konferenční program a uskutečnit nerušené osobní setkání na bázi B2B či B2G.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: RBD a ACRI)

zpět na články

inzerce

nahoru