Otevřít menu
Doprava dnes
-

Velkým posunem kupředu by měla být digitalizace, a to i v dopravě! Na toto téma proběhlo na začátku května odborné setkání!

V Praze se uskutečnilo 6. května setkání lídrů, které se věnovalo digitalizaci. Toto téma je spjato se stavebnictvím a také dopravou, a proto se probíral připravovaný elektronický systém Portál stavebníka, jenž by měl začít fungovat od roku 2024. To na setkání digitalizace v ČR sdělil Ivan Bartoš (Piráti). Co by tato změna mohla přinést dopravě?

5:00 / 26. května 2022
Velkým posunem kupředu by měla být digitalizace, a to i v dopravě! Na toto téma proběhlo na začátku května odborné setkání!i

Foto: CEEC Research

Celou akci můžete shlédnout zde!

Na akci nejdříve probíhal panel lídrů digitalizace, mezi kterými byl ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) nebo bývalý ministr dopravy či průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO). Ti se věnovali aktuální situaci v oblasti digitalizace českého stavebnictví, koncepci jednotlivých ministerstev pro implementaci a digitalizaci českého stavebnictví či jak se připravují prioritní a velké investice pro BIM (pozn. redakce BIM – informační model budovy).

Dále se program věnoval Business panelu, kde proběhla diskuse lídrů BIM z řad projektových a stavebních společností. Byly zmíněny Rady pro úspěšnou implementaci. Probrán byl i samotný informační systém čili jak investorovi usnadnit práci ve fázi přípravy, realizace a provozu stavby. Na akci vystoupil generální ředitel Správy železnic, který přidal svůj názor z pohledu dopravce. Více se dozvíte ve videu!

Autor článku: Bc. Karel Geba

zpět na články

inzerce

nahoru