Otevřít menu
Doprava dnes
-

Víc než rok nepojedou kvůli opravě trati tramvaje mezi Ohradou a Palmovkou

V Praze se lidé ode dneška budou muset na více než rok obejít bez přímého tramvajového spojení mezi Ohradou a Palmovkou. Pražský dopravní podnik (DPP) začne s opravou trati včetně estakády, po které vedou koleje. Rekonstrukce má trvat do května 2023. Kvůli ní se změnily trasy osmi tramvajových linek. Mezi Ohradou a Palmovkou pojedou místo tramvají náhradní autobusy.

12:26 / 28. března 2022
Víc než rok nepojedou kvůli opravě trati tramvaje mezi Ohradou a Palmovkoui

Foto: www.denik.cz

Z důvodu výluky jsou upravené trasy tramvajových linek 1, 6, 10, 11, 13, 14, 19 a 95. Náhradní autobusová doprava označená číslem X10 a v nočním provozu X95 jezdí z Ohrady ulicí Pod Krejcárkem do Novovysočanské; následně po Spojovací přes Balabenku na Palmovku. Zpět na Ohradu pojedou náhradní autobusy ulicí Pod Plynojemem.

Oprava ve výši 239,5 milionu korun bez DPH zahrnuje kompletní obměnu tramvajové trati s trakčním vedením, rekonstrukci mostu a tramvajové zastávky Krejcárek. Stavbaři vymění i dráhové kabely a zrekonstruují osvětlení mostu. Oprava je naplánovaná před rekonstrukcí Libeňského mostu, čímž se sníží dopady na cestující v okolí Palmovky, uvedl náměstek pražského primátora Adam Schreinherr (Praha Sobě).

Tramvajová trať mezi Ohradou a Palmovkou, jež poprvé přímo spojila Libeň se Žižkovem, byla zprovozněna 22. listopadu 1990. Od té doby nebyla opravovaná. Podle zástupců DPP tak už izolace estakády a její odvodnění na mnoha místech neplní svoji funkci. Estakáda u Krejcárku je největším mostem ve správě DPP.

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru