Otevřít menu
Doprava dnes
-

Víkendová změna času zpozdí šest dálkových vlaků Českých drah

Víkendová změna času zpozdí šest nočních dálkových vlaků Českých drah. Ve všech případech půjde o mezistátní spoje. Dopravce se pokusí nabrané zpoždění snižovat například zkrácením zastávek spojů ve stanicích. Regionální spoje naopak změna času nijak neovlivní, protože žádné během té doby nepojedou. ČTK dnes o tom informovaly České dráhy v tiskové zprávě. V noci ze soboty 26. na neděli 27. března začne platit letní čas, hodinové ručičky se tak v 02:00 posunou o hodinu napřed.

12:15 / 25. března 2022
Víkendová změna času zpozdí šest dálkových vlaků Českých drahi

Foto: cd.cz

Posun času konkrétně zpozdí o 60 minut spoj IC 406 mezi Bohumínem a Varšavou, dále spoje EN 442 a EN 443 mezi Humenném a Prahou. Opozdí se i spoj NJ 456 z Vídně do Berlína, který pojede se zpožděním v úseku Bohumín-Berlín, v opačném směru pak vlak bude mít zpoždění na českém území mezi Bohumínem a Břeclaví. Vlak EN 477 mezi Břeclaví a Budapeští pojede se zpožděním asi 30 až 50 minut. Zpožděný bude o hodinu rovněž přímý vlak z Prahy do Curychu v úseku Salcburk a Curych. Opačným směrem naopak dráhy zpoždění neočekávají.

Dráhy chtějí zpoždění snížit například zkrácením pobytu vlaků ve stanicích. V Bohumíně a Břeclavi však zachovají přechod vozů mezi jednotlivými nočními vlaky. Ranní přípoje pak budou na vlaky čekat, aby se zpoždění neprohlubovalo i na další linky.

Publikoval: Bc. Filip Červinka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru