Otevřít menu
Doprava dnes
-

Virtuální realita na železnicích. Startuje projekt Železniční Metaverse

Elektrizace železnic Praha a.s. a technologicko-vzdělávací společnost Calliditas Edutainment startují od října na základních a středních školách po celé České republice realizaci projektu „Železniční Metaverse“. Jedná se o vizionářský projekt, který studentům a žákům českých škol představí železnice jako synonymum technologické inovace.

15:20 / 22. září 2022
Virtuální realita na železnicích. Startuje projekt Železniční Metaversei

Foto: Elektrizace železnic Praha

Představení českých železnic prostřednictvím technologické inovace. Jak? Skrze virtuální a rozšířené reality. Smyslem projektu je ukázat veřejnosti, že železnice nejsou jen vláčky a koleje, ale je to složitá infrastruktura v pozadí, která vytváří podhoubí a technologický polštář pro to, co často spousta z nás obdivuje a miluje, a to je klidná a bezpečná jízda vlakem.

Návštěvníci se ponoří do světa elektrizace železnic, projdou se po kolejišti a nádraží, vyzkouší si opravit zařízení podle instrukcí z vysílačky, nahlédnou do predikcí budoucnosti tohoto oboru a zkusí si zábavný kvíz. Materiál nabídne studentům zajímavý pohled na současný i budoucí trh práce, protože mnozí leckdy ani netuší, jaké zajímavé profese se v jednotlivých odvětvích průmyslu vyskytují.

Projekt startuje na začátku října na základních a středních školách.

Autor: Petr Dejnožka

Virtuální realita na železnicích. Startuje projekt Železniční Metaverse Foto: Elektrizace železnic Praha. Virtuální realita na železnicích. Startuje projekt Železniční Metaverse Foto: Elektrizace železnic Praha.
zpět na články

inzerce

nahoru