Otevřít menu
Doprava dnes
-

Vítěz ŽSR 2023: Bezpečná železnice

Dnes Vám představíme dalšího vítěze soutěže Železniční stavba roku 2023, a to v kategorii Bezpečná železnice.

10:42 / 9. dubna 2024
Vítěz ŽSR 2023: Bezpečná železnicei

Foto: Kategorii Bezpečná železnice vyhrála cyklická údržba trati v úseku Praha Běchovice (mimo) – Poříčany (mimo). Zdroj: zeleznicnistavbaroku.cz

Cyklická údržba trati v úseku Praha Běchovice (mimo) – Poříčany (mimo)

V kategorii Bezpečná železnice zvítězila Cyklická údržba trati v úseku Praha Běchovice – Poříčany. Stavba se nachází na trati 1. tranzitního koridoru s traťovou rychlostí až 160 km/h. Předmětem plnění zakázky bylo provedení úprav geometrické polohy všech tří traťových a staničních kolejí ve stanicích Český Brod, Úvaly a Běchovice v celkové délce 78 kilometrů. V uvedených stanicích proběhla i úprava geometrické polohy 67 výhybek na betonových pražcích. Zároveň bylo do kolejového lože doplněno kamenivo.

V rámci cyklické údržby zmíněné trati proběhla v Úvalech výměna trojkolejného přejezdu s celopryžovou přejezdovou konstrukcí za přejezd nový. Ten byl vybudován s polymerovou přejezdovou konstrukcí. Spolu s tím byla zhotovena asfaltobetonová vozovka přilehlé komunikace.

Veškerá údržba trati byla z důvodu minimálního dopadu výlukových prací na železniční dopravu prováděna v krátkých nočních výlukách, a to za použití nejmodernějších traťových strojů obou dodavatelů.

Dodavateli stavby byly společnosti Strabag Rail a.s. a SWIETELSKY Rail a.s.

Publikovala: Lucie Sogelová

Vítěz ŽSR 2023: Bezpečná železnice Foto: V rámci cyklické údržby trati proběhla i výměna přejezdu v Úvalech. Zdroj: zeleznicnistavbaroku.cz. Vítěz ŽSR 2023: Bezpečná železnice Foto: Během údržby došlo také po celé délce trati k doplnění kameniva do kolejového lože. Zdroj: zeleznicnistavbaroku.cz.
zpět na články

inzerce

nahoru