Otevřít menu
Doprava dnes
-

Vítěz ŽSR 2023: Technologické stavby

V dnešním článku Vám přinášíme dalšího vítěze soutěže Železniční stavba roku 2023, nyní v kategorii Technologické stavby.

14:46 / 13. února 2024
Vítěz ŽSR 2023: Technologické stavbyi

Foto: V Technologických stavbách zvítězilo dálkové ovládání řízení provozu v úseku Votice – České Budějovice a instalace systému ETCS. Zdroj: zeleznicnistavbaroku.cz

ETCS + DOZ Votice – České Budějovice

Vítězem kategorie Technologické stavby je instalace zabezpečovacího systému ETCS a zřízení možnosti dálkového ovládání řízení provozu v úseku Votice – České Budějovice. Během realizace této stavby došlo k obnově stávajícího technologického zařízení v jednotlivých stanicích. Zároveň v nich byla doplněna potřebná kabeláž nezbytná nejen pro výstavbu kamerového systému a informačního zařízení, ale také pro doplnění přenosového zařízení či úpravu elektrického ohřevu výhybek. Uvedená technologická stavba byla hned na počátku rozdělena do tří etap.

Kromě instalace systému byly v rámci projektu zhotoveny technologické skříně, jež zprostředkovávají komunikaci pro zabezpečovací zařízení v celém zmiňovaném traťovém úseku. Tímto řešením je zajišťován přenos informací na CDP Praha. Nově vybudovaná elektronická stavědla jsou dnes řízena centrálně z CDP Praha s možností místního ovládání z pracoviště pohotovostních výpravčích. Technologická zařízení se ve zkušebním režimu využívají i pro systém ETCS.

Dodavateli stavby byly společnosti AŽD Praha s.r.o. a SUDOP PRAHA s.r.o.

Publikovala: Lucie Sogelová

Vítěz ŽSR 2023: Technologické stavby Foto: V rámci projektu byly zhotoveny technologické skříně. Zdroj: zeleznicnistavbaroku.cz. Vítěz ŽSR 2023: Technologické stavby Foto: Technologická stavba byla hned na samém začátku rozdělena do tří etap. Zdroj: zeleznicnistavbaroku.cz.
zpět na články

inzerce

nahoru