Otevřít menu
Doprava dnes
-

Vlaky projedou po Vrskmaňské estakádě rychleji než dosud

Na podkrušnohorské železniční magistrále se schyluje k modernizaci dalšího úseku. Správa železnic nyní hledá zhotovitele rekonstrukce trati z Kyjic do Chomutova, jejíž součástí je také 418 metrů dlouhá Vrskmaňská estakáda. Obnovou projde bezmála osmikilometrový dvoukolejný úsek, současně se zvýší traťová rychlost.

13:20 / 18. září 2023
Vlaky projedou po Vrskmaňské estakádě rychleji než dosud

Na dvoukolejné elektrifikované trati pod Krušnými horami Správa železnic v současnosti modernizuje stanici Krupka-Bohosudov a navazující části. Už brzy začne také rekonstrukce traťového úseku, jehož část byla dokončena až v 80. letech minulého století v souvislosti s postupující těžbou hnědého uhlí. 

Součástí stavby je celková rekonstrukce trati, proměnou projdou zastávky Chomutov město a Jirkov zastávka, které získají rozšířená nástupiště a bezbariérové přístupy. Podchod v Jirkově se prodlouží, čímž vznikne přístup k vlakům i od obce Otvice. Přejezd v Chomutově mezi Kamencovým jezerem a místním zooparkem nahradí lávka. Obnovou projde rovněž Vrskmaňská estakáda, která mimo jiné překonává vodní nádrž Újezd. 

Stavba Rekonstrukce trati v úseku Kyjice – Chomutov je navržena ke spolufinancování Evropskou unií z Fondu soudržnosti v rámci Programu Doprava 2021–2027.

Autor: Petr Dejnožka (zdroj: TZ SŽ)

Vlaky projedou po Vrskmaňské estakádě rychleji než dosud .
zpět na články

inzerce

nahoru