Otevřít menu
Doprava dnes
-

Volkswagen chce vrátit do hry model e-Up!

Největší evropská automobilka Volkswagen hodlá v brzké době znovu začít nabízet malý elektromobil e-Up!. Podle německého zpravodajského webu Golem se tak stane v polovině února. Informaci tomuto médiu potvrdil také mluvčí Volkswagenu.

10:22 / 20. ledna 2022
 Volkswagen chce vrátit do hry model e-Up!i

Foto: volkswagen.cz

Model Volkswagen e-Up! v loňském roce zmizel z nabídky nejen v Německu, ale také u nás. Přitom zájem by o něj byl, jak potvrzuje mluvčí tuzemského zastoupení David Valenta. “Poslední dodávka 500 ks e-Up! se vyprodala během několika dní. Máme u výrobního závodu požadavek na další kvóty, ale zatím je nemáme potvrzeny a upřímně naše očekávání, že je dostaneme, není v tuto chvíli velké. Pokud se tak stane, přidáme e-Up! zpět do nabídky,” dodal.

Magazín Golem uvedl, že pro zákazníky by měla být dostupná verze, jejíž baterie umožnuje na jedno nabití dojet do vzdálenosti 258 kilometrů. Počítá se pravděpodobně s jedinou možná výbavou, která odpovídá dříve nabízenému stupni Style Plus.

Cena bez započtení německé ekologické a inovační prémie, která činí momentálně 9 570 eur, dosáhne 26 500 eur. V tom případě bude e-Up! přibližně o 10 000 eur levnější než nynější nejlevnější elektrický Volkswagen, kterým je ID.3.

Přestože e-Up! měl sourozence s logy Seatu a Škody, těch se toto “zmrtvýchvstání” netýká. Potvrdil to také mluvčí Škoda Auto Pavel Jína.

Značka tak hodlá reagovat na stoupající popularitu a odbyt malých levných elektromobilů v řadě evropských zemí. Konkrétně tak chce konkurovat modelům Renault Zoe a Dacia Spring a současně chce překlenout dobu, která zbývá do uvedení nového malého koncernového elektromobilu. Ten se do roku 2025 vyvine na základě konceptu ID Life.

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj: ČTK)

 

zpět na články

inzerce

nahoru