Otevřít menu
Doprava dnes
-

VRTmobil vyráží na moravskou tour! Správa železnic díky němu představí veřejnosti hybridní model trati

VRTmobil, tedy nové mobilní informační centrum Správy železnic, navštíví čtyři místa v blízkosti projektované vysokorychlostní trati (VRT) Moravská brána I. Zájemcům budou k dispozici odborníci, kteří se na přípravě tohoto úseku přímo podílejí. Lidé si budou moci prohlédnout také hybridní model trati.

18:39 / 16. května 2023
VRTmobil vyráží na moravskou tour! Správa železnic díky němu představí veřejnosti hybridní model tratii

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Správa železnic.

Správa železnic dále posiluje komunikaci vysokorychlostních tratí

Správa železnic dále posiluje komunikaci vysokorychlostních tratí. Dosavadní setkání se samosprávami, spolky a veřejností nyní doplňují výjezdy VRTmobilu: „Komunikace s veřejností je nesmírně důležitá. Musíme hodně diskutovat hlavně s místními lidmi, kteří v daném regionu žijí. Tato dopravní stavba se totiž dotkne jejich životů a naším úkolem je odpovědět na všechny otázky. To je jedna rovina komunikace. Druhou je fakt, že musíme být neustále v kontaktu s příslušnými úřady a postupně získávat potřebná povolení,“ říká za Správu železnic ředitel Stavební správy vysokorychlostních tratí Jakub Bazgier.

Společně s VRTmobilem vyrazí na Moravu také experti přípravy vysokorychlostních tratí, kteří zodpoví všechny otázky související s tímto největším infrastrukturním projektem Česka. K dispozici budou mít podrobné mapy a další materiály. Chybět nebude ani hybridní model, který nabídne 3D zobrazení vedení VRT Moravská brána I mezi Prosenicemi a Hranicemi na Přerovsku. Zájemci se budou moci přihlásit také k e-mailovému odběru novinek z oblasti rychlé železnice.

VRT Moravská brána I je navržena jako dvoukolejná trať s rychlostí 320 km/h. Vybavena bude evropským zabezpečovačem ETCS a sloužit bude výhradně osobní dopravě. Trať výrazně navýší kapacitu železnice v regionu, což umožní další rozvoj regionální a nákladní dopravy na stávajícím koridoru.

Jízdní řád VRTmobilu:

15. května 13.30–15.30 – Jezernice, parkoviště u kulturního domu

15. května 17.45–19.30 – Osek nad Bečvou, parkoviště před obecním úřadem

16. května 14.00–16.30 – Lipník nad Bečvou, náměstí T. G. Masaryka

17. května 11.00–15.00 – Hranice, Masarykovo náměstí

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: Správa železnic)

VRTmobil vyráží na moravskou tour! Správa železnic díky němu představí veřejnosti hybridní model trati Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Správa železnic.. VRTmobil vyráží na moravskou tour! Správa železnic díky němu představí veřejnosti hybridní model trati Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Správa železnic..
zpět na články

inzerce

nahoru