Otevřít menu
Doprava dnes
-

Vybral se zhotovitel na výměnu obrusné vrstvy na dálnici D0

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ve Středočeském kraji vybralo z osmi nabídek zhotovitele na výměnu obrusné vrstvy na dálnici D0. Zakázku bude realizovat společnost ČNES dopravní stavby, a.s. za 15,38 mil. Kč bez DPH. Veškeré práce by stavaři měli stihnout za 35 kalendářních dnů. Poté půjde dálnice do provozu.

20:23 / 15. září 2022
Vybral se zhotovitel na výměnu obrusné vrstvy na dálnici D0i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj fotky: ŘSD.

Oprava bude zahrnovat odfrézování a opětovné položení obrusných vrstev vozovky

Stavba řeší rekonstrukci pravého i levého jízdního pásu dálnice D0 v rozmezí cca od km 77,445 do km 77,812 a v km 78.544 - 78.774. Stávající asfaltobetonová vozovka na dálnici je v uvedených úsecích podélně zvlněná s propadem nivelity, což má významný vliv na komfort jízdy. Zvlnění jsou patrná zejména na mostech.

Oprava bude zahrnovat odfrézování a opětovné položení obrusných vrstev vozovky v optimalizované úrovni s cílem částečného vyrovnání zvlněné nivelety. Součástí prací je lokální oprava, nebo výměna odvodňovacích prvků mimo mostní objekty. Společně s tím se vymění svodidla na dvou přejezdech středového dělícího pásu a uskuteční se i oprava povrchu vozovkového krytu.

Bez omezení se na tomto úseku projede v neděli 23. října 2022

V pátek 16. září 2022, nejdříve v podvečer, se zahájí stavba dopravně inženýrského opatření. Zmíněné práce započnou o tři dny déle, a to v pondělí 19. září 2022, přičemž se budou týkat oprav přejezdů středového dělícího pásu. Provoz na dálnici bude veden v provizorních jízdních pruzích 2/2. Od pondělí 26. září 2022 ŘSD plánuje přejít na opravu asfaltového krytu vozovky v pravém jízdním pásu, to znamená ve směru od D1 k Ruzyni. Oprava bude probíhat za úplné uzavírky tohoto pásu dálnice a veškerá doprava v pracovním úseku bude vedena na protilehlé polovině dvěma jízdními pruhy pro každý ze směrů jízdy, tedy v režimu vedení provozu 2+2/0. 

Opravy v pravém jízdním pruhu dále nahradí práce v levém jízdním pásu také za úplné uzavírky a stejném náhradním provozu. To se plánuje na neděli 9. října 2022. Bez jakéhokoliv omezení v obou jízdních pásech by se zde mělo opět dát projet nejdéle v průběhu neděle 23. října 2022.

Autor: Karel Geba (Zdroj: ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru