Otevřít menu
Doprava dnes
-

Výluka omezí provoz vlaků Českých drah mezi Olomoucí a Moravským Berounem

Provoz na trati 310 Olomouc – Bruntál – Opava bude z důvodu výluky Správy železnic přerušen v období od 3. října od 7:00 nepřetržitě do 9. listopadu 2022 do 15:00. Ve vyloučeném úseku budou všechny vlaky nahrazeny autobusy. Ty pojedou podle výlukového jízdního řádu. O plánované výluce informovalo tiskové oddělení Českých drah.

13:41 / 30. září 2022
Výluka omezí provoz vlaků Českých drah mezi Olomoucí a Moravským Berounem i

Foto: ČD

Rychlíky linky R27 Praděd na trase Olomouc – Krnov – Opava – Ostrava nahradí autobusy v úseku Olomouc – Moravský Beroun – Domašov nad Bystřicí a zpět v opačném směru. Železniční stanice Moravský Beroun a Domašov nad Bystřicí budou autobusy obsluhovat v obráceném pořadí. Přestup mezi vlaky a autobusy bude zajištěn ve stanici Moravský Beroun.

Osobní vlaky budou nahrazeny autobusy v úsecích Olomouc – Moravský Beroun a Olomouc – Hrubá Voda a opačně.

České dráhy (ČD) upozorňují cestující na několik důležitých informací týkajících se náhradní autobusové dopravy:

Ze stanic Bystrovany až po Hrubou Vodu ve směru do Krnova bude vždy nutné cestovat přes stanici Olomouc hl.n. Podobná situace nastane i při cestě od Krnova do zastávek v úseku Hrubá Voda až po Bystrovany. V tomto případě bude rovněž třeba cestovat přes Olomouc. Rozdíl jízdného však cestující doplácet nebudou.

V Bystrovanech do zastávky NAD (u obecního úřadu) bude zajíždět vždy jen jeden označený autobus.

Zastávka Hrubá Voda-Smilov obsluhována nebude. ČD prosí cestující, aby využívali zastávku v Hrubé Vodě před nádražní budovou.

Na autobusové zastávce “Hlubočky, U továrny“ bude z důvodu nízkého průjezdného profilu pod tratí u všech spojů přestup mezi autobusy.

První den výluky budou náhradní autobusy zajištěny již před začátkem plánované výluky, a to místo spojů Os 3537 a 3539.

Z kapacitních důvodů nebude v náhradní autobusové dopravě zajištěna přeprava jízdních kol.

 

Kompletní informace k výluce najdou cestující ve výlukovém jízdním řádu a na webových stránkách ČD. Na případné dotazy související s organizací náhradní dopravy jsou připraveni odpovídat také operátoři zákaznické linky ČD na telefonním čísle 221 111 122.

 

Publikoval: Karel Geba (zdroj: ČD)

zpět na články

inzerce

nahoru