Otevřít menu
Doprava dnes
-

Výpravní budova ve Vimperku je zrekonstruovaná! Nabízí moderní zázemí

Správa železnic v úterý 18. října 2022 slavnostně ukončila opravu výpravní budovy ve stanici Vimperk na Prachaticku. Nově zrekonstruovaný objekt tak nabízí cestujícím moderní zázemí při cestování vlakem. Celkové náklady stavby činily 16,8 milionu korun. Zhotovitelem byla společnost Edikt, přičemž práce probíhaly od loňského srpna.

10:59 / 20. října 2022
Výpravní budova ve Vimperku je zrekonstruovaná! Nabízí moderní zázemíi

Foto: Nově opravená výpravní budova ve Vimperku. Zdroj: Správa železnic.

Výpravní budova ve Vimperku prošla více než roční rekonstrukcí

Výpravní budova ve Vimperku prošla více než roční rekonstrukcí, která byla dokončena téměř na konci října 2022. Byla to první výraznější stavební akce za celou dobu existence této budovy. Stavbaři provedli výměnu střešní krytiny včetně opravy tesařských a klempířských prvků. Dále došlo k částečné výměně oken a dveří a opravě fasády. Rekonstrukcí prošly nejen vnitřní prostory pro zaměstnance Správy železnic, ale také čekárna pro cestujícím. Nově se zprovoznily toalety přímo ve výpravní budově. Nové toalety nahradily ty staré, které byly situovány v samostatném objektu, který byl zdemolován. Veškerý přístup do stanice je nově bezbariérový.

Čekárna a prostor nástupiště pod přístřeškem byly osazeny novými lavičkami, odpadkovými koši, stojanem na kola a orientačním systémem. Kompletní obnovou prošel rozvod elektroinstalace, současně došlo k výměně rozvaděčů, hromosvodu a rozvodů kanalizace a vody. Okolo výpravní budovy, pod peronním přístřeškem a na vstupu na nástupiště byla provedena oprava zpevněných ploch.

Výpravní budova ve stanici Vimperk leží v podhůří Šumavy na lokální trati Strakonice – Volary.  Pochází z roku 1893.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: Správa železnic)

Výpravní budova ve Vimperku je zrekonstruovaná! Nabízí moderní zázemí Foto: Nově opravená výpravní budova ve Vimperku. Zdroj: Správa železnic.. Výpravní budova ve Vimperku je zrekonstruovaná! Nabízí moderní zázemí Foto: Nově opravená výpravní budova ve Vimperku. Zdroj: Správa železnic..
zpět na články

inzerce

nahoru