Otevřít menu
Doprava dnes
-

Výročí trati z Olomouce přes Krnov do Opavy připomenou historické vlaky

První říjnový víkend se budou konat oslavy 150 let tratě Olomouc – Krnov – Opava a 150 let společnosti Krnovské opravny a strojírny. Součástí oslav budou jízdy historických vlaků Českých drah a pestrý doprovodný program na nádraží v Krnově, uvedly České dráhy ve své tiskové zprávě.

21:25 / 29. září 2022
Výročí trati z Olomouce přes Krnov do Opavy připomenou historické vlakyi

Foto: Historický motorový vůz "Hurvínek" (zdroj: wikipedie).

Parní lokomotiva BS 200 se v sobotu 1. října slavnostně vrátí na podstavec před krnovské nádraží! Na mimořádných vlacích se o víkendu 1. a 2. října vystřídá parní lokomotiva 423.009 Velký bejček se soupravou vozů Ce, motorová lokomotiva 749.250 Zamračená (Bardotka) se soupravou tzv. „Ypsilonů“ a také historické motorové vozy M131.1 Hurvínek a M120.417 Věžák.

Jízdenky budou v prodeji pouze u vlakového personálu a budou platné jen ve spoji, ve kterém budou vydané (nejsou přestupní). V parních vlacích bude platit jednotné jednosměrné jízdné 120 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 80 Kč. Za jízdu motorovými vlaky zaplatí cestující jízdné podle ujeté vzdálenosti. Více informací o vstupenkách najdete na webu Českých drah ZDE! 

První říjnový den bude také slavnostně navrácena parní lokomotiva BS 200 na podstavec u nádraží v Krnově. Akce proběhne v 11 hodin.


Autor: Filip Červinka (zdroj: TZ Českých drah)

zpět na články

inzerce

nahoru