Otevřít menu
Doprava dnes
-

Výroční zpráva VUZ: excelentní výsledky a pozice průkopníka na železnici

Společnost Výzkumný Ústav Železniční, a.s. (VUZ) zveřejnila na svých webových stránkách www.cdvuz.cz výroční zprávu za rok 2022. Přes nejistotu na trzích se VUZ podařilo dosáhnout výborných hospodářských výsledků a rozšířit své portfolio služeb o nové inovativní produkty.

15:54 / 18. května 2023
Výroční zpráva VUZ: excelentní výsledky a pozice průkopníka na železnicii

Foto: acri.cz

Cílem společnosti je poskytovat zákazníkům komplexní služby a být jim spolehlivým partnerem nejen v tradičních segmentech, jako je železniční zkušebnictví a certifikace, ale také v nově vznikajících oblastech, které hrají pro VUZ i jeho klienty stále důležitější roli: ESG, ISO, ECM a dalších.

Pro VUZ byl rok 2022 významný nejen z hlediska ekonomických ukazatelů, ale také proto, že společnost udělala několik důležitých kroků směrem k udržitelnosti svých aktivit. V loňském roce dosáhl VUZ snížení své uhlíkové stopy o 63 % a získal hodnocení „score CDP“ na úrovni B- v rámci projektu Carbon Disclosure Project. Zařadil se tak mezi lídry v oblasti železnice a strojírenství v CEE regionu.

„VUZ se daří postupně naplňovat svou ambici být průkopníkem ESG a udržitelného podnikání nejen v segmentu železniční dopravy. Společenskou odpovědnost chápeme jako neoddělitelnou součást naší činnosti a jsem rád, že můžeme díky novým službám, jako je příprava na ESG Report nebo výpočet uhlíkové stopy, podpořit v obdobných snahách i naše zákazníky,“ prohlásil Ing. Martin Bělčík, předseda představenstva a generální ředitel VUZ. 

„I přes skvělé výsledky neusínáme ovšem na vavřínech a neustále zavádíme nové produkty, jako je testování kybernetické odolnosti vozidel, certifikace systémů řízení ISO, audit a certifikace ECM nebo racionalizace výroby. To vše v kontextu ESG, tak abychom byli schopni provést co nejširší spektrum zákazníků budoucími výzvami, a to nejenom v železničním sektoru,“ dodává M. Bělčík.  

Autor: Lucie Sogelová (zdroj: TZ VUZ)

zpět na články

inzerce

nahoru