Otevřít menu
Doprava dnes
-

Vysokorychlostní expanze. Deutsche Bahn objednala dalších 73 jednotek ICE

Německý dopravce Deutsche Bahn nadále pokračuje ve velkých investicích do vysokorychlostních tratí. Jako poslední přišel nákup více jak sedmdesáti jednotek ICE, které budou na německých železnicích k vidění od roku 2024.

15:01 / 27. května 2023
Vysokorychlostní expanze. Deutsche Bahn objednala dalších 73 jednotek ICE

Přesně 73 nových jednotek vysokorychlostních vlaků ICE nakoupí německý dopravce Detsche Bahn, jehož bude tato investice stát více jak dvě miliardy eur. Nákup se bude skládat z 56 souprav ICE L od výrobce Talgo ze Španělska a 17 souprav ICE 3neo od Siemensu.

Samotná dodávka proběhne do Deutsche Bahn mezi roky 2026 a 2030. Nové jednotky ICE nebudou jezdit pouze v Německu, ale také do Dánska a Rakouska, od roku 2024 začnou jezdit z Frankfurtu do Bruselu a Amsterdamu.

„DB projde v následujících letech komplexním omlazením. To platí pro železniční síť i pro naše vlaky. Již v letošním roce nám přijdou v průměru tři nové ICE vlaky měsíčně. Dalšími dvěma miliardami eur urychlíme omlazení našeho vlakového parku. Lidé chtějí jezdit vlakem. S novými vlaky, větším komfortem a rychlejším spojením vycházíme vstříc rostoucí poptávce,“ řekl Michael Peterson, člen představenstva DB za dálkovou dopravu v tiskové zprávě Deutsche Bahn.

Autor: Petr Dejnožka

zpět na články

inzerce

nahoru