Otevřít menu
Doprava dnes
-

Výstavba parkovacího domu za 60 milionů korun se chystá v Třinci

Na konci března začne v Třinci na Frýdecko-Místecku stavba parkovacího domu za více než 60 milionů korun. Několik desítek nových parkovacích míst pak budou moci řidiči využívat od konce listopadu. ČTK to řekl mluvčí magistrátu Stanislav Cieslar.

16:42 / 20. března 2022
Výstavba parkovacího domu za 60 milionů korun se chystá v Třincii

Foto: Deník/Petr Jiříček

"Výběrové řízení jsme museli opakovat. V průběhu roku 2021 se například zvýšily ceny stavebních materiálů a služeb natolik, že vítězná firma nebyla schopná dostát svým závazkům,“ sdělil náměstek primátorky Ivo Kaleta (Osobnosti pro Třinec).

Město bude během letních prázdnin hledat zájemce o dlouhodobý pronájem jednotlivých parkovacích stání, s nimiž uzavře smlouvu o pronájmu. V parkovacím domě je plánováno celkem 82 krytých parkovacích stání. První podzemní podlaží bude mít 28 míst, z toho pět pro handicapované řidiče; ve dvou nadzemních podlažích bude 54 parkovacích stání.

Parkovací objekt se bude stavět v městské části Sosna. Kvůli výstavbě čeká obyvatele několik dopravních omezení. Ta začnou platit již od úterý, kdy si zhotovitel převezme staveniště. "Našli jsme náhrady za parkovací místa, která jsou nyní na místě budoucího staveniště a po dobu výstavby nebudou moci být logicky využívána. Stejně jako v případě výstavby opěrné stěny pro budoucí výstavbu parkovacího domu bude možné dočasně parkovat za Domovem Sosna. Zde by mělo vzniknout 20 parkovacích stání," řekl Kaleta.

Dodal také, že stání u domova pro seniory bude možné v době od 16:30 do 05:15, neomezeně pak o svátcích a víkendech. Parkovací místa mohou mimo stanovenou dobu užívat pouze vozidla s povolením od Sociálních služeb města Třince. Dalších 20 stání budou mít řidiči k dispozici na asfaltové ploše za domovem pro seniory (na místě nynějšího sportovního hřiště STaRS). "Prosíme řidiče, kteří mají své garáže, aby je využívali co nejčastěji a pomohli tak zmírnit komplikace s parkováním po dobu výstavby objektu,“ požádal Kaleta.

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru