Otevřít menu
Doprava dnes
-

Z Carsharingu se stalo výnosné podnikání! Sdílením vozu si lidé vydělají až 360 tisíc korun za rok

Zájem o půjčování aut roste, stává se z toho investiční trend. Nejenže Čechům carsharing může vydělat na provoz, ale i na možnou koupi nového vozu. Mnozí majitelé s nabídkou vlastních aut prostřednictví carsharingu vydělaly nemalé částky! Ročně si přijdou i na statisíce korun!

8:00 / 9. září 2022
Z Carsharingu se stalo výnosné podnikání! Sdílením vozu si lidé vydělají až 360 tisíc korun za roki

Foto: Ilustrační foto. Zdroj fotky: HoppyGo.

Majitelům vozů jsme v minulém roce vyplatili 22 milionů korun

Majitelům vozů jsme v minulém roce vyplatili 22 milionů korun. Letos máme ty nejlepší předpoklady dotknout se rekordní hranice přes 30 milionů korun. Atraktivní výdělky se přitom netýkají pouze nových modelů. Peníze vydělávají auta všech značek, typů i stáří. Poptávka po krátkodobém pronájmu i přes výkyvy cen paliv mezi roky 2020 a 2021 stoupla o 81 % a téměř neexistuje auto, o které by na platformě nebyl zájem. Příkladem je Ford Transit z roku 2011, jehož majitel si za pronájem vozu od června 2021 vydělal již přes 224 tisíc korun a náklady na pořízení automobilu se mu zaplatily už skoro třikrát,” komentuje růst zájmu řidičů Robin Švaříček, CEO carsharingové služby HoppyGo spadající do portfolia mobilitních služeb ŠKODA AUTO DigiLab. Mezi další úspěšné vozy se řadí například dvouleté SUV Škoda Kodiaq, pětiletá Škoda Octavia Combi nebo přes deset let starý kompaktní vůz Opel Astra.  “Vůz dokáže vydělat dost peněz i když ho souběžně používáte pro vlastní potřeby, v průměru si aktivní majitel přijde na 60 tisíc korun ročně,” dodává.

Velmi půjčované jsou také elektromobily

Na zvýšený zájem o komunitní sdílení aut v České republice tlačí nejen nedostatek vozů na trhu, ale také vysoká inflace. . “Pro stále více lidí už není sdílení aut pouze službou pro ty, co vlastní auto nemají. Naopak se spíše stává doplňkem, který usnadňuje krátkodobou zápůjčku užitkových vozů, kabrioletů nebo elektromobilů. I ti, kteří byli dříve zarytými příznivci pohodlí vlastního vozu, navíc čím dál tím více vidí carsharing v podobě jaké ho HoppyGo provozuje – jako možnost, jak si sdílením vlastního automobilu zlepšit svou finanční situaci,” přibližuje změnu uživatelského chování Švaříček. To dokazuje i silný zájem v letních měsících. Jen za toto období si majitelé v letošním roce rozdělí výdělky ve výši 74, 5milionů korun.

Velmi půjčované jsou také elektromobily vedle klasický vozů. Poptávka po ekologických vozech vzrostla o 413 %. “U těchto modelů se už pohybujeme v oblasti velice lákavých finančních výdělků, které se mohou přehoupnout i přes 360 000 korun za rok. Zájemce láká reálná zkušenost s elektromobilem, pro řadu z nich však již nepředstavuje jakousi nestandardní novinku, ale běžnou alternativu ke spalovacím motorům,” popisuje Švaříček.

Mnoho zájemců o sharing svého auta využívá platformu společnosti HoppyGo. Ta registruje více než 318 nových majitelů vozů. Majitelé za nabídku vozu k pronájmu nic neplatí a peníze za pronájem obdrží na svůj bankovní účet zpravidla do tří pracovních dnů. Padesátka uživatelů už dosáhla výdělku přes 100 tisíc korun ročně a další přibývají.

Autor: Karel Geba (Zdroj: TZ Hoppy Go)

zpět na články

inzerce

nahoru