Otevřít menu
Doprava dnes
-

Z Prahy do Bilbaa. Dopravce Vueling nabídne od července příštího roku přímé lety do Baskicka

Od července příštího roku bude Baskicko dostupné přímým letem z Prahy. Do Bilbaa, největšího baskického města, poletí letadlo z Prahy 2x týdně. Cestující poveze Airbus A320.

16:23 / 25. listopadu 2022
Z Prahy do Bilbaa. Dopravce Vueling nabídne od července příštího roku přímé lety do Baskickai

Foto: Pohled na Puente de la Salve a Guggenheimovo muzeum. Zdroj: pixabay.com

Guggenheimovo muzeum, ikonický most Puente de la Salve nebo Plaza Nueva jsou baskická lákadla, která budou pro cestující z Prahy dostupná přímým letem už od července příštího roku. Let z Prahy do Bilbaa zajistí dopravce Vueling. Do největšího města Baskicka se bude létat 2x týdně, a to každý čtvrtek a neděli. Pasažéři se proletí letounem Airbus A320 s kapacitou 180 cestujících.

„Po čtyřech letech bude mít Praha opět spojení do Baskicka. Jsme proto rádi, že se dopravce Vueling rozhodl spojit Prahu a Bilbao a nabídnout tak českým cestujícím krásy Baskicka. Spojení má ale potenciál i pro příjezdový cestovní ruch,“ uvedl Jiří Vyskoč, výkonný ředitel Rozvoje leteckého obchodu Letiště Praha.

Společnost Vueling je součástí IAG (International Airlines Group), od zimní sezony 2022/2023 má síť více než 250 krátkých a středně dlouhých tras po celé Evropě, severní Africe a Blízkém východě. Z Prahy nabízí lety také do Barcelony a Paříže.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: Letiště Václava Havla Praha)

zpět na články

inzerce

nahoru