Otevřít menu
Doprava dnes
-

Z Prahy k břehům Perského zálivu. Přímé charterové spojení do Abú Dhabí už od února

Přímo z Letiště Václava Havla Praha dnes odstartovaly charterové spoje do pověstného ráje luxusu. Skupina DER Touristik, zastřešující na českém trhu cestovní kanceláře Fischer a Exim Tours, bude linku do hlavního města Spojených arabských emirátů provozovat s dopravcem Smartwings jednou týdně. Odlety jsou plánovány na čtvrtky v 10:20.

8:45 / 6. února 2024
Z Prahy k břehům Perského zálivu. Přímé charterové spojení do Abú Dhabí už od únorai

Foto: prg.aero

„Spojené arabské emiráty jsou dlouhodobě velice oblíbené u českých cestujících, v uplynulém roce využilo leteckého spojení mezi SAE a Prahou více jak 100 tisíc cestujících. Nové spojení do Abú Dhabí tak rozšíří nabídku o další zajímavou destinaci z Letiště Václava Havla Praha,“ říká Jaroslav Filip, ředitel Leteckého obchodu Letiště Praha.

„Abú Dhabí je ideální destinací pro klienty, kteří kromě relaxu na pláži hledají bohaté možnosti vyžití i mimo hotelový resort. Zábavní parky, světově proslulé sbírky umění, moderní architektura nebo vynikající gastronomie to vše najdou na jednom místě právě v Abú Dhabí. Zatímco Dubaj je především městská metropole a emirát Ras Al Khaimah zase vyloženě plážová destinace, Abú Dhabí nabízí ideální kombinaci obojího,“ říká Jan Bezděk, tiskový mluvčí cestovní kanceláře Fischer. 

Abú Dhabí je hlavním a největším městem Spojených arabských emirátů. Jedná se o jedno z nejbezpečnějších měst světa. V tomto pověstném ráji luxusu mohou zájemci navštívit například světoznámou Velkou mešitu šejka Zayeda. Ta se rozkládá na ploše o rozloze 12 hektarů a disponuje celkem 82 kopulemi různých velikostí. Dalším z lákadel je 9 kilometrů dlouhá Saadiyat Beach s bílým pískem, která je považována za nejhezčí pláž v zemi. Na své si zde přijdou také milovníci zábavních parků, kde za zmínku stojí například Ferrari World, Yas Water World nebo SeaWorld Abu Dhabi. Návštěvníci Abú Dhabí by neměli vynechat ani hotel Emirates Palace, galerii Louvre Abu Dhabi a milovníci nákupů by pak neměli minout obchodní galerii Yas Mall.

Autor: Lucie Sogelová (zdroj: TZ DER Touristik CZ)

zpět na články

inzerce

nahoru