Otevřít menu
Doprava dnes
-

Za čtvrtek a pátek evidují policisté na jihu Moravy šest nehod, kde zjistili alkohol

Policisté v Jihomoravském kraji evidují za čtvrtek a pátek šest nehod, při nichž byli účastníci od vlivem alkoholu. ČTK to řekl Pavel Šváb, mluvčí policie.

10:21 / 17. dubna 2022
Za čtvrtek a pátek evidují policisté na jihu Moravy šest nehod, kde zjistili alkoholi

Foto: www.polar.cz/zpravy

Nejvyšší hodnotu, bezmála tři promile, nadýchal muž na Vyškovsku. Ten si bez vědomí majitele půjčil dodávku a poté naboural do aut. "Neunikl pozornosti policisty, který měl právě volno. Vyrazil za ním a zadržel ho do příjezdu kolegů. Škoda byla vyčíslena zatím na 100.000 korun. Za ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užití cizí věci hrozí viníkovi až tříletý trest odnětí svobody," uvedl mluvčí.

Policisté řešili také srážku dvou cyklistů v Břeclavi. I tady sehrál roli alkohol. V Žabčicích na Brněnsku se srazila dvě osobní auta. Řidič vozu značky Fiat pravděpodobně nedal přednost řidiči vozidla značky Mercedes, který pro srážce nadýchal 1,4 promile. Podle Švába se případ dále vyšetřuje.

Při nehodách nikdo nezemřel. Policisté zatím při zvýšené hlídkové činnosti s ohledem na Velikonoce odhalili ve čtvrtek a v pátek 27 řidičů pod vlivem alkoholu.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru