Otevřít menu
Doprava dnes
-

Zájem o parkování na pražském letišti roste. Řešení nabízí nedaleké centrum POP Airport

V letní sezoně se kapacita parkování na letišti Václava Havla dostává na své hranice. Kvůli tomu se v letošním roce letiště spojilo s nedalekým centrem POP Airport, které návštěvníkům letiště zdarma poskytuje dodatečná parkovací místa. POP Airport je od letištních terminálů vzdálené pět minut jízdy.

10:32 / 11. července 2023
Zájem o parkování na pražském letišti roste. Řešení nabízí nedaleké centrum POP Airporti

Foto: Parkování na letišti Václava Havla je zvlášť v letní sezoně na hranici své kapacity. Zdroj: prg.aero

Outletové a zábavní centrum POP Airport nově nabízí návštěvníkům Letiště Václava Havla Praha dodatečné parkovací kapacity, a to díky projektu PICK UP PARKING. Ten vznikl s cílem vytvořit službu krátkodobého stání pro návštěvníky čekající na přílety letadel. Kapacita parkování přímo na letišti je totiž omezená, zájem o toto parkování se však každým rokem zvyšuje. Problém by tedy měla vyřešit možnost parkování na krytém parkovišti centra POP Airport, jež je od letištních terminálů vzdálené pět minut jízdy.

„Využití této služby ocení také ti řidiči, kteří na pražské letiště přijíždějí z nejrůznějších důvodů v průběhu dne častěji. Od začátku července jsme totiž zvýšili cenu parkovného pro držitele hodnotových karet na expresních parkovištích P1 EXPRESS a P2 EXPRESS v případě, že zde stojí déle než půlhodiny. K úpravě parkovného přistupujeme proto, abychom mohli i nadále zajistit plynulý průjezd letištěm a dostatečnou kapacitu na těchto parkovištích, která jsou určena především k rychlému vystoupení a nastoupení cestujících. Proto zachováváme dosavadní podmínky pro prvních 30 minut stání,” upřesňuje Teresa Gibim Gallardo, ředitelka Služeb cestujícím Letiště Praha.

Spolu s tím pražské letiště rozšiřuje počet XXL parkovacích míst z 50 na 100 služby PC PREMIUM ve vyhrazeném patře. Letiště také svým návštěvníkům doporučuje včasnou online rezervaci, která zvyšuje garanci místa a může ušetřit až 50 procent z ceny parkovného.

POP Airport nabízí návštěvníkům letiště parkování v době otevíracích hodin centra, tedy denně od 10.00 do 20.00 hod. včetně víkendů. V případě velkého zájmu je centrum ochotné přistoupit k prodloužení parkovacích hodin na 24 hodin denně. Řidiči aut zde mohou zaparkovat, a v klidu tak počkat na přílet svých blízkých. Jako bonus pak mohou využít voucher na extra slevu 10 procent z outletových cen v outletu POP.

Aktuální informace o odletech a příletech jsou v centru k dispozici na informační tabuli umístěné v nákupním centru nebo živě přímo z vyhlídkové terasy.

„Na základě dobrých sousedských vztahů jsme společně s Letištěm Praha zrealizovali projekt Pick Up Parking, čímž chceme být nápomocni i samotným řidičům. Disponujeme parkovacími plochami s kapacitou až 2 400 parkovacích stání, máme k dispozici 50 míst pro dobíjení elektromobilů a jsme připraveni poskytnout řidičům zasloužený komfort,“ zakončil Jakub Dlouhý, Sales and Marketing Director POP Airport.

Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.pickupparking.cz.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: prg.aero)

zpět na články

inzerce

nahoru